„Tati! pomôž mi!” boli posledné slová študenta z Kazachstanu, ktorý záhadne zmizol v Prahe

NETKY.SK • 9 Marec 2022, 15:54 • 2 min
„Tati! pomôž mi!” boli posledné slová študenta z Kazachstanu, ktorý záhadne zmizol v Prahe

Už je to viac ako týždeň, čo pražská polícia pátra po Olegovi Kuzminovi. Ide o 20-ročného chlapca narodeného v Kazachstane, ktorý študuje v Prahe. O chlapcov život sa obávajú známi, ktorí na sociálnych sieťach zdieľajú jeho fotografie. Podľa polície však nič nenasvedčuje tomu, že by sa dotyčný stal obeťou trestného činu.

slovakia

left justify in out

Polícia vyhlásila pátranie po 20-ročnom chlapcovi 26. februára. Od tej doby ho však nikto nevidel. Na prípad upozornil na facebooku český stand-up komik arménskeho pôvodu Tigran Hovakimyan.  

 

 

„Jeho posledná známa lokácia je na ulici Křižíkova uprostred Karlínského náměstí. Naposledy telefonoval svojmu otcovi do Kazachstanu. Všetko, čo mu stihol povedať, bolo: „Tati! Pomôž mi!” Potom sa hovoril prerušil,” uviedol Hovakymian v príspevku. 

 

 

img

 

Podľa otca Sergeja, ktorý informácie zdieľa cez účet na Instagrame, sa mu syn ozval naposledy 26. februára ráno, žiadal o pomoc. Otec predpokladá, že sa mu potom vybila batéria v mobile.

 

„V piatok išiel s kamarátmi do klubu. 26. februára o 3:47 pražského času, 8:47 podľa času v Astane, mi zavolal. Sú dve možnosti. Buď bol veľmi opitý, alebo mal veľké bolesti. Možné sú obidve možnosti, ale ťažko sa mu hovorilo. Viac sa to podobalo tomu, že má veľké bolesti,” hovorí Sergej Kuzmin vo videu. Otec si najal súkromného detektíva a snaží sa obstarať si víza pre vstup do krajiny.  

 

 

 

 „Kriminalisti zaistili niekoľko kamerových záznamov, ktoré zachytávajú nezvestného muža ako na území Karlína, tak v Prahe 1. Z tých nevyplývajú žiadne okolnosti, ktoré by nasvedčovali, že by bol na ňom spáchaný trestný čin. Pracujeme aj s verziou, že mohol spáchať samovraždu,” povedal pre TN.cz policajný hovorca Richard Hrdina.  

 

img

 

„Človek nie je ihla, aby zmizol v centre Prahy, Európy, v civilizovanej krajine, bezpečnej pre milióny študentov a turistov z celej planéty,” napísal Olegov otec Sergej na Instagrame.  

 

 

 Nezvestný je 172 až 175 centimetrov vysoký, má strednú postavu a čierne vlasy aj oči. Pokiaľ ste dotyčného videli alebo o ňom máte nejaké informácie, kontaktuje bezplatnú linku 158, vyzýva polícia ČR.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies