Koronavírus postupuje, v Austrálii zaznamenali už piaty prípad nákazy

NETKY.SK • 27 Január 2020, 10:38 • 2 min
Koronavírus postupuje, v Austrálii zaznamenali už piaty prípad nákazy

MELBOURNE - Austrália v pondelok potvrdila piaty prípad nákazy novým koronavírusom. Ide o 21-ročnú ženu, ktorá z epicentra nákazy, stredočínskeho mesta Wu-chan, pricestovala do svojej vlasti posledným letom pred bezpečnostnými opatreniami Číny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Pacientka už v izolácii

Žena, u ktorej sa symptómy prejavili približne 24 hodín po prílete z Wu-chanu do Sydney, bola okamžite hospitalizovaná. Uviedla to vysokopostavená predstaviteľka zdravotníctva štátu Nový Južný Wales Kerry Chantová, podľa ktorej slov "bola pacientka okamžite umiestnená do izolácie". Úrady sa medzitým snažia vystopovať osoby s ktorými sa mladá žena "dostala do veľmi obmedzeného kontaktu".

 

img

 

Piaty prípad

Prvé štyri prípady nakazenia novým koronavírusom ohlásila Austrália ešte v sobotu. Išlo konkrétne o tri prípady v Sydney a jeden v Melbourne. Austrálske úrady dnes oznámili, že vzhľadom na vysokú intenzitu cestovania medzi Austráliou a Čínou predpokladajú, že nakazených osôb bude viac.

 

img

 

Športová udalosť

Austrália je navyše v týchto dňoch dejiskom prestížneho grandslamového turnaja Autralian Open. Aj z tohto dôvodu nemôžu byť zatiaľ hranice krajiny uzavreté, čo bude mať zrejme za následok väčší počet nakazených.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Australian Open (@australianopen),

 

Šírenie

Prvé štyri prípady nakazenia novým koronavírusom ohlásila Austrália ešte v sobotu. Išlo konkrétne o tri prípady v Sydney a jeden v Melbourne. Austrálske úrady v dnešných hodinách oznámili, že vzhľadom na vysokú intenzitu cestovania medzi Austráliou a Čínou predpokladajú, že nakazených osôb bude viac.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies