VIDEO Mesto Jávea na pobreží Costa Blanca ohrozoval lesný požiar

NETKY.SK • 5 September 2016, 10:34 • 2 min
VIDEO Mesto Jávea na pobreží Costa Blanca ohrozoval lesný požiar

MADRID - Veľký lesný požiar ohrozil v nedeľu večer východnú časť španielskeho mesta Jávea na pobreží Costa Blanca a vynútil si evakuáciu stoviek obyvateľov a dovolenkárov, informovala vo večerných správach televízna stanica Canal 24 Horas.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry DPA plamene ohrozovali aj neďalekú prírodnú rezerváciu Parque forestal de la Granadella. Na ich hasení sa podieľalo viacero požiarnych lietadiel.

 


Španielsky spravodajský server The Spain Report uviedol, že pri hasení pomáhalo 43 vojakov a 22 vozidiel vojenskej zásahovej jednotky UME, vyčlenenej na pomoc pri katastrofách.


Hovorkyňa Červeného kríža v provincii Alicante, Andrea Viguerová, povedala serveru, že evakuovaných presunuli s pomocou asi 50 dobrovoľníkov do hostelov v mestách Jávea, Denia a Benidorm.


Príčina požiaru nebola bezprostredne jasná. Španielsko však v týchto dňoch sužujú mimoriadne horúčavy, teploty vystúpili ku 40 stupňom Celzia.


Mesto Jávea má približne 30.000 obyvateľov a leží v provincii Alicante.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies