Bayern vylúčil príchod Haalanda, klub si ho nemôže dovoliť

NETKY.SK • 15 Máj 2021, 14:32 • 2 min
Bayern vylúčil príchod Haalanda, klub si ho nemôže dovoliť

Futbalová sezóna 2020/2021 sa pomaly chýli ku koncu a pozornosť sa začína venovať blížiacim sa majstrovstvám Európy. V najbližších týždňoch sa tak opäť rozbehnú špekulácie o prestupoch. Jedným z hlavných aktérov prestupovej ságy bude kanonier Erling Haaland.

slovakia

left justify in out

Útočník Borussie Dortmund je najžiadanejším hráčom na trhu. V tejto sezóne nastrieľal za nemecký klub 37 gólov, pridal 11 asistencií a záujem o jeho služby majú takmer všetky top kluby sveta. V poslednom čase sa hovorilo o jeho prestupe do mníchovského Bayernu, ktorý sa však s najväčšou pravdepodobnosťou neuskutoční.

 

 

Na čele bavorského veľkoklubu dôjde na konci roku k zmene vo vedení. Karla-Heinza Rummeniggeho vystrieda vo funkcii výkonného riaditeľa Oliver Kahn, dlhoročná stálica v bráne Bayernu. Práve podľa neho však klub nebude mať na drahý prestup peniaze. „Je mi ľúto, kto ale hovorí o Haalandovi v Bayerne, asi nepochopil situáciu. Zaplatiť viac ako sto miliónov eur za prestup je pre klub v súčasnosti nemysliteľné," prezradil denníku Bild.

 

Kahn narážal na situáciu spôsobenú pandémiou koronavírusu, ktorá pripravila kluby o značnú časť príjmov, predovšetkým z predaja vstupeniek. Haalandovým agentom je navyše obávaný „žralok“ Mino Raiola, ktorý má vo futbalových kruhoch povesť nekompromisného človeka, snažiaceho sa vyjednať pre svojich klientov čo najlepšie podmienky.

 

 

Podľa Kahna navyše nie je pre nórskeho útočníka v tíme miesto, pretože vynikajúce výkony podáva Robert Lewandowski. „Robert má u nás zmluvu na dva roky a o jeho kvalitách nemôže nikto pochybovať. Na takejto úrovni môže hrať ešte niekoľko rokov, čo je ďalším dôvodom, prečo o Haalandovi v našom drese netreba premýšľať,“ uzavrel.

 

Vzniknutá situácia môže tešiť predstaviteľov Dortmundu, ktorí túžia svoj klenot v klube udržať aj v budúcej sezóne aj napriek tomu, že sa po jej skončení aktivuje výkupná klauzula vo výške 65 miliónov libier. Ak by teda chceli na prestupe zarobiť a získať väčšiu sumu, predaj by sa musel uskutočniť počas tohtoročného leta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies