VIDEO Mateja Tótha už kauza nezaťažuje a vracia sa mu chuť opäť trénovať

NETKY.SK • 26 Január 2018, 17:20 • 2 min
VIDEO Mateja Tótha už kauza nezaťažuje a vracia sa mu chuť opäť trénovať

BRATISLAVA - Dobre naladený zavítal medzi zástupcov médií na štvrtkovej tlačovej besede Slovenského atletického zväzu (SAZ) úradujúci olympijský víťaz v chôdzi na 50 km Matej Tóth, ktorého v nedeľu 28. januára čaká na Elán mítingu prvý tohtoročný súťažný štart. V Bratislave sa pokúsi získať titul v chôdzi na 5000 m.

slovakia

left justify in out

"Určite mi nepôjde o slovenský halový rekord, chcem zabojovať o titul majstra a mať dobrý pocit v cieli," uviedol Tóth pred tohtoročnou premiérou v hale Elán. Nitriansky rodák má za sebou náročný rok, ktorého podstatnú časť sa nemohol venovať športovej kariére, ale musel dokazovať svoju nevinu pre obvinenia v súvislosti s nezrovnalosťami v biologickom pase. 

 

Disciplinárna komisia Slovenského atletického zväzu ho oslobodila ešte začiatkom októbra, ale definitívne si mohol vydýchnuť až krátko pred Vianocami. Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) zastúpená Jednotkou integrity atletiky (Athletics Integrity Unit - AIU) až vtedy informovala, že sa neodvolá na Športový arbitrážny súd (CAS) v Lausanne proti verdiktu DK SAZ.

 

img


"Už sa mi podarilo vytesniť z hlavy túto záležitosť. Ani v závere prípadu som nebol skeptický a už ma nezaťažovali negatívne myšlienky. Vrátila sa mi chuť, pripravujem sa s radosťou a mám hlad po tréningu," uviedol Matej Tóth, ktorého "návrat" do chodeckého diania privítali aj jeho súperi: "Stretol som sa s pozitívnymi reakciami. Ozvali sa mi zo Švédska, Kanady, JAR či chodci z okolitých krajín. Neobjavilo sa nič negatívne, že by niekto na mňa ukazoval prstom."

Najlepší športovec Slovenska za rok 2016 utrpel morálnu i majetkovú ujmu. Sám priznal, že v snahe očistiť svoje meno sa chcel obrátiť na súd, viac sa dozviete vo videu:




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies