Brazílčan Lovat sa stal novou posilou Spartaka Trnava

NETKY.SK • 15 Január 2019, 09:50 • 2 min
Brazílčan Lovat  sa stal novou posilou Spartaka Trnava

TRNAVA - Po Matúšovi Turňovi získal úradujúci slovenský šampión FC Spartak Trnava ďalšiu novú tvár. Do defenzívy prichádza 21-ročný Brazílčan Lucas Lovat, ktorý doteraz pôsobil v klube Avai FC.

slovakia

left justify in out

Príchodu 21-ročného futbalistu z brazílskeho klubu Série A Avaí FC predchádzalo stretnutie vedenia klubu zatiaľ stále s hlavným akcionárom FC Spartak Trnava Vladimírom Poórom. Ten už dávnejšie garantoval financie na športovú časť do jarnej polovice aktuálneho ročníka.

 

Keďže z klubu odišlo viacero hráčov, je nutné tiež doplniť káder o skúsenejších a kvalitnejších futbalistov. Preto na tieto príchody požiadali zástupcovia Spartaka hlavného akcionára o finančnú podporu. Andeli dostali pozitívnu odpoveď, pričom do mužstva si môžu priniesť troch až štyroch hráčov. Klub naďalej hľadá i nového investora, pričom aktuálne prebiehajú rokovania.

 

"Prvým z nich je Lucas Lovat z brazílskej ligy. Dohodli sme sa s veľmi zaujímavým a tvrdým ľavonohým futbalistom s prísľubom do budúcnosti," prezradil generálny manažér Marián Černý.

 

Lovat sa priaznivcom andelom predstavil v prvom prípravnom stretnutí v Považskej Bystrici. Spartakovci nastúpili proti Liptovskému Mikulášu. Lucas naskočil do stretnutia po hodine hry. Operoval na ľavom kraji obrany.

 

V ostatnom čase rezonovali odchody Mateja Oravca a dorastenca Ivana Reháka. Oboch zastupuje hráčska agentúra FairSports, ktorá výrazne vstúpila do futbalu v Podbrezovej a sťahuje si tam viacerých svojich futbalistov. To bol prípad aj spomínanej dvojice. Spartak však za nich zinkasuje odstupné, ktoré im podľa prestupového poriadku prináleží.

 

Druhý duel v zimnej príprave odohrajú zverenci Michala Ščasného v stredu. Od 14.00 hod si zmerajú sily so Skalicou na jej pôde.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies