Slovenský hokejový šampión spoznal súperov v Lige majstrov

NETKY.SK • 22 Máj 2019, 17:51 • 2 min
Slovenský hokejový šampión spoznal súperov v Lige majstrov

BRATISLAVA - S hokejistami švédskeho tímu Färjestad Karlstad, nemeckého Red Bullu Mníchov a švajčiarskeho klubu HC Ambri-Piotta sa stretnú hráči úradujúceho slovenského majstra HC ´05 iClinic Banská Bystrica v základnej G-skupine Ligy majstrov 2019/2020.

slovakia

left justify in out

Rozhodol o tom stredajší žreb v Bratislave počas MS na Slovensku. "Baranov" ťahali z posledného 4. koša. Vopred vedeli, že sa nestretnú s tímami z rovnakého okruhu (Junosť Minsk, Frisk Asker, Grenoble, Rungsted, Cardiff, Tychy, Belfast).

"Úspech v hokeji a biatlone závisí od mnohých faktorov. Hokej mám veľmi rada a teraz, keď mám po individuálnej kariére, možno budem mať šancu sledovať viac zápasov, možno aj v Lige majstrov," povedala úspešná biatlonistka Anastasia Kuzminová, ktorá sa podieľala na bratislavskom žrebe a Banskobystričanom jej ruka priradila Švajčiarov. Banská Bystrica si v základnej skupine zmeria sily aj s finalistami ostatnej edície z Mníchova.

 

img

V prvej fáze súťaže sa nemôžu stretnúť mužstvá z rovnakej krajiny. Každý účastník odohrá od 29. augusta do 16. októbra šesť duelov, tri doma a tri vonku. Do play-off postúpia najlepší dvaja z každej skupiny. Nový šampión bude známy 4. februára 2020.

Aj v predchádzajúcej piatej sezóne LM zastupovali Slovensko banskobystrickí "barani", v minulosti sa v tejto súťaži predstavili aj HK Nitra a HC Košice. Pre tím spod Urpína to bude už tretia účasť v LM.

Výsledok stredajšieho žrebu základných skupín hokejovej Ligy majstrov 2019/2020, ktorý sa konal v Bratislave:


A-skupina: EC Klagenfurt AC (Rak.), Tappara Tampere (Fín.), EHC Biel (Švaj.), Frisk Asker (Nór.)
B-skupina: HPK Hämeenlinna (Fín.), EV Zug (Švaj.), HC Plzeň (ČR), Rungsted Ishockey (Dán.)
C-skupina: Lulea Hockey (Švéd.), Bílí Tygři Liberec (ČR), Augsburg Panthers (Nem.), Belfast Giants (V. Brit.)
D-skupina: Oceláři Třinec (ČR), HC Lausanne (Švaj.), Lahti Pelicans (Fín.), Junosť Minsk (Biel.)
E-skupina: SC Bern (Švaj.), Kärpät Oulu (Fín.), AIK Skellefeta (Švéd.), Bruleurs de Loups Grenoble (Fr.)
F-skupina: Adler Mannheim (Nem.), Djurgaarden Štokholm (Švéd.), Viedeň Capitals (Rak.), GKS Tychy (Poľ.)
G-skupina: Färjestad Karlstad (Švéd.), Red Bull Mníchov (Nem.), HC Ambri-Piotta (Švaj.), HC '05 iClinic Banská Bystrica (SR)
H-skupina: Frölunda Indians (Švéd.), Graz 99ers (Rak.), Mountfield Hradec Králové (ČR), Cardiff Devils (V. Brit.)


Rozdelenie účastníkov hokejovej Ligy majstrov 2019/2020 do košov pred žrebom základných skupín:


1. kôš: Färjestad Karlstad (Švéd.), Frölunda Indians (Švéd.), SC Bern (Švaj.), HPK Hämeenlinna (Fín.), Oceláři Třinec (ČR), Adler Mannheim (Nem.), EC Klagenfurt AC (Rak.), Lulea Hockey (Švéd.)
2. kôš: EV Zug (Švaj.), Kärpät Oulu (Fín.), Bílí Tygři Liberec (ČR), Red Bull Mníchov (Nem.), Graz 99ers (Rak.), Djurgaarden Štokholm (Švéd.), HC Lausanne (Švaj.), Tappara Tampere (Fín.)
3. kôš: HC Plzeň (ČR), Augsburg Panthers (Nem.), Viedeň Capitals (Rak.), AIK Skellefeta (Švéd.), EHC Biel (Švaj.), Lahti Pelicans (Fín.), Mountfield Hradec Králové (ČR), HC Ambri-Piotta (Švaj.)
4. kôš: Junosť Minsk (Biel.), Frisk Asker (Nór.), HC '05 iClinic Banská Bystrica (SR), Bruleurs de Loups Grenoble (Fr.), Rungsted Ishockey (Dán.), Cardiff Devils (V. Brit.), GKS Tychy (Poľ.), Belfast Giants (V. Brit.)

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona