Podnikateľ obvinený v kauze Mýtnik čelí aj obvineniu v prípade Očistec

NETKY.SK • 17 Marec 2021, 12:33 • 2 min
Podnikateľ obvinený v kauze Mýtnik čelí aj obvineniu v prípade Očistec

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) vypočuje obvineného podnikateľa Michala S., ktorý sa nachádza v Spojených arabských emirátoch.

slovakia

left justify in out

 

Podľa uznesenia o vznesení obvinenia mal podnikateľ v roku 2017 osloviť vtedajšieho šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta M. v súvislosti s vyšetrovaním kauzy Meduza Group. Ľudovít M. mal prostredníctvom svojich kontaktov na Národnú kriminálnu agentúru (NAKA) za úplatok 70-tisíc eur zabezpečiť, aby vyšetrovanie tejto kauzy prerušili či úplne zastavili.

 

Informáciu priniesol portál Zoznam.sk, podľa ktorého ide o nezvyčajný postup. 

Ľudovít M. si z tejto sumy podľa uznesenia nechal 50-tisíc eur ako vyrovnanie dlhu, ktorý u neho mal mať šéf Národnej kriminálnej agentúry Peter H. Zvyšných 20-tisíc eur malo ísť šéfovi protikorupčnej jednotky NAKA Róbertovi K. Ten dal desaťtisíc eur zo spomínanej sumy policajtom, ktorí na tejto kauze pracovali. Kľúčovým svedkom v tejto kauze je Ľudovít M.

 

Súvisiaci článok: Rezort spravodlivosti pripravuje žiadosť o vydanie Suchobu z akcie Mýtnik zo SAE

 

img

"Muža, na ktorého je vydaný medzinárodný zatykač, a ktorého fotografia s menom a priezviskom stále svieti v pátracom systéme, vypočujú v sobotu 27. marca 2021 o ôsmej hodine ráno prostredníctvom telemostu priamo z Abú Zabí," uvádza portál Zoznam.sk.

 

„Klient je obvinený v kauze Očistec aj Mýtnik. V Abú Zabí má zadržané doklady a keďže nechce mariť vyšetrovanie, bude s ním realizovaný výsluch cez telemost," povedal pre Zoznam advokát obvineného Miroslav Ivanovič 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies