VIDEO: Martin Jakubec to riadne prehnal! Hnutie OĽANO na neho podáva trestné oznámenie

NETKY.SK • 4 Jún 2021, 14:55 • 2 min
VIDEO: Martin Jakubec to riadne prehnal! Hnutie OĽANO  na neho podáva trestné oznámenie

BRATISLAVA - Skupina poslancov Národnej rady za hnutie OĽaNO sa rozhodla podať trestné oznámenie na speváka Martina Jakubca pre video, ktoré je podľa nich plné nenávistných prejavov a nedôstojných urážok voči rómskej komunite na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Jakubec sa vo videu na Youtube a sociálnej sieti, nazvanom "Osadníci zdierajú krajinu. Priemerné prídavky na 11 detí činí 3 663 eur z našich daní a práce", dopustil verejného hanobenia národa, rasy a presvedčenia podľa Trestného zákona.

 

Prečítajte si tiež: Jakubec sa sťažuje, že ho zneužili, sám však zneužíva meno Zuzany Čaputovej na nechutné vtipy

 

img

„Video je plné nenávistných prejavov, zavádzania a informácií, ktoré nie sú pravdivé,“ vysvetlil predseda poslaneckého klubu hnutia Michal Šipoš. Podľa poslanca hnutia Petra Polláka mladšieho odkazovať rómskej komunite, aby „žrala potkanov“ alebo hroziť spálením ich chatrčí je úplne mimo základov akejkoľvek dôstojnej komunikácie v demokratickej spoločnosti.

 

 

Jakubec vo videu kritizuje finančné dávky pre obyvateľov osád. „Slovák drie ako kôň a osadníci sedia na chodníkoch so založenými rukami a čakajú na výplatný termín na prídavky," povedal.

 

„Takéto správanie nemôžeme tolerovať a privierať nad ním oči," uviedol Pollák mladší s tým, že vyjadrenia tohto typu sú cestou k ďalšiemu odcudzovaniu rómskej komunity a k prehlbovaniu nenávisti voči nej. „Preto nie je prípustné, aby sa podobné vyjadrenia nechali bez odozvy," zdôraznil Pollák s tým, že v demokratickej spoločnosti môže človek povedať, čo chce, ale ak tým poruší zákon, bude musieť znášať následky.


K podaniu trestného oznámenia sa okrem Šipoša a Polláka pripojili aj ďalší členovia hnutia Jozef Pročko, Jarmila Vaňová, Anna Remiášová, György Gyimesi, Erik Ňarjaš, Tomáš Šudík, Rastislav Jílek, Andrej Stančík a Juraj Krúpa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies