Americký výskum potvrdil, že dvojité rúško blokuje kvapôčky s vírusmi dvojnásobne lepšie

NETKY.SK • 11 Február 2021, 08:21 • 2 min
Americký výskum potvrdil, že dvojité rúško blokuje kvapôčky s vírusmi dvojnásobne lepšie

Američania potvrdili výskumom, že nosenie dvoch rúšok pomáha lepšie zadržiavať koronavírus.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zišlo vám niekedy na um, že nosenie dvoch rúšok môže chrániť pred šírením koronavírusu lepšie ako nosenie jedného? Ukázala to nová štúdia americkej vlády. O výsledkoch laboratórneho experimentu v stredu informovalo americké Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb. Výskumníci dospeli k záveru, že nosenie dvoch rúšok blokovalo kvapôčky dvakrát lepšie. Aktualizovali preto svoje odporúčania a konštatujú v nich, že rúško z kusu látky nosené na chirurgickom rúšku môže zmenšiť medzery na okrajoch.

 

img


Výskum potvrdil, že nosenie jedného rúška,chirurgického alebo z kusu látky, počas experimentu blokovalo približne 40 percent kvapôčok. No nosenie rúška z kusu látky na chirurgickim rúšku blokovalo asi 80 percent kvapôčok.

 

img

img



Niektorí Američania začali nosiť dve rúška už dávnejšie, bez nejakej štúdie, pretože podľa odborníkov sa obávajú nových variantov koronavírusu, ktoré sa pravdepodobne šíria rýchlejšie. V USA bolo doteraz potvrdených 2,7 milióna prípadov nákazy koronavírusom a viac ako 468-tisíc obyvateľov krajiny podľahlo koronavírusu, čo je najviac na svete.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies