Výpoveď svedkov: Predanie zbrane či sledovanie Jána Kuciaka

NETKY.SK • 16 Apríl 2020, 11:25 • 2 min
Výpoveď svedkov: Predanie zbrane či sledovanie Jána Kuciaka

PEZINOK - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) čítal v dnešných hodinách v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej na Špecializovanom trestom súde aj svedeckú výpoveď Lászlóa Krecsika. Došlo k zaujímavým zisteniam.

slovakia

left justify in out

Predaj zbrane 

Zoltánovi Andruskóovi mal pol roka pred smrťou novinára predať zbraň. Za zbraň mal Andruskó zaplatiť zhruba 700 až 750 eur. Podľa svedeckej výpovede odovzdal Krecsik zbraň obžalovanému Tomášovi Sz., ktorý celý skutok naďalej popiera.

 

img

 

Bar v centre Bratislavy 

Po jeho svedeckej výpovedi čítala predsedníčka senátu Ružena Sabová svedeckú výpoveď Juraja Škripa. Podieľal sa na sledovaní novinárov v bare v centre Bratislavy. Tvrdí, že mal monitorovať drogovú trestnú činnosť na pokyn bývalého príslušníka Slovenskej informačnej služby (SIS) Miroslava Kriaka. To bola podľa svedka Petra Tótha krycia legenda. Škrip v bare sledoval okrem novinárov a hercov aj terajšieho ministra sociálných vecí, práce a rodiny Milana Krajniaka (Sme rodina), ktorého videl stretávať sa s "anglicky hovoriacimi osobami".

 

Sledovanie novinára 

Samotného Jána Kuciaka Škrip odfotil niekoľkokrát. Zúčastnil sa jeho sledovania, bol aj vo Veľkej Mači, kde novinár býval. Za túto činnosť dostával 1000 až 1500 eur mesačne. Svedecké výpovede Alexandry Janouškovej a Petra Hollého sa zhodujú s tvrdeniami Petra Tótha. Na bývalých novinárov boli napísané autá použité pri sledovaní.

 

img

 

Výpovede kolegov

Na súde sa počas dnešného pojednávania čítali aj svedecké výpovede niektorých kolegov Jána Kuciaka z portálu Aktuality.sk., ktoré sa týkali najmä Kuciakovej práce, obžalovaný Marian K. ich považoval za bezpredmetné.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies