VIDEO: Lietadlo začalo horieť krátko pred štartom. Desiatky ľudí skončili v nemocnici

NETKY.SK • 12 Máj 2022, 06:53 • 2 min
VIDEO: Lietadlo začalo horieť krátko pred štartom. Desiatky ľudí skončili v nemocnici

PEKING - Na palube komerčného letu smerujúceho z Čchung-čchingu do tibetského Ňingthri bolo 113 pasažierov a 9 členov posádky.

slovakia

left justify in out

Lietadlo spoločnosti Tibet Airlines zišlo krátko pred odletom z čínskeho mesta Čchung-čching zo svojej vzletovej dráhy a začalo horieť. Všetkých pasažierov a posádku sa však podľa vyjadrenia aerolínii podarilo bezpečne evakuovať, informuje agentúra AFP. Posádka si podľa vyhlásenia aerolínií všimla nespresnenú abnormalitu, čo si vynútilo pozastavenie štartu a vybočenie lietadla zo vzletovej dráhy. Stroj začal následne horieť.

 

 

 

„Všetci pasažieri aj posádka boli bezpečne evakuovaní,“ uviedla spoločnosť Tibet Airlines. Dodala, že zranených pasažierov previezli do nemocnice, pričom vo všetkých prípadoch išlo len o ľahké poranenia. Vedenie letiska neskôr informovalo, že do nemocnice previezli približne 40 pasažierov s ľahkými zraneniami .

 

Čína len nedávno zažila svoju najtragickejšiu leteckú nehodu za posledných približne 30 rokov. Lietadlo spoločnosti China Eastern so 132 ľuďmi na palube smerujúce z čínskeho mesta Kchun-ming do mesta Kuang-čou sa totiž 21. marca zrútilo neďaleko mesta Wu-čou na juhu Číny. Nehodu, ktorej príčinu sa dosiaľ nepodarilo zistiť, nikto neprežil.

 

 

Na mieste havárie sa vyšetrovateľom podarilo nájsť obe čierne skrinky – záznamník letových údajov aj zapisovač palubnej komunikácie. Poslali ich na analýzu do Spojených štátov v snahe zistiť príčinu náhleho pádu lietadla.

 

Prečítajte si tiež: Bývalej členke Pussy Riot sa podarilo ujsť z Ruska vďaka nezvyčajnému kostýmu!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies