Flash: Prebieh volieb je pokojný, volebné moratórium sa predlžuje o 40 minút a usmernenie k fotografovaniu vo volebných miestnostiach

NETKY.SK • 30 September 2023, 16:42 • 2 min
Flash: Prebieh volieb je pokojný, volebné moratórium sa predlžuje o 40 minút a usmernenie k fotografovaniu vo volebných miestnostiach

Predseda Štátnej volebnej komisie Ladislav Orosz, viceprezident Policajného zboru Damián Imre a riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán MV Eva Chmelová informovali aktuálnom priebehu dnešného volebného dňa.

slovakia

left justify in out


V Petržalke bol zaznamenaný prípad kolapsu člena okrskovej volebnej komisie. Hlasovanie bolo na mieste prerušené na 40 minút a z tohto dôvodu bude možnosť hlasovať v tomto okrsku predĺžená o 40 minút. Na celom území Slovenska sa tak predlžuje moratórium o 40 minút do 22:40. 


Evidovaných bolo niekoľko podnetov týkajúcich sa nekompletnej sady vydaných hlasovacích lístkov. V prípade, že mu zo strany komisie nebola vydaná kompletná sada, je potrebné na to upozorniť predsedu okrskovej volebnej komisie a požiadať o doplnenie sady. Zo strany členov okrskových komisií nejde o úmyselné konanie, ale o zlyhanie ľudského faktora. Podobné príapdy boli zaznamenané aj pri voľbách v minulosti. Štátna komisia pre voľby a financovanie politických strán sa bude zaoberať všetkými podnetmi, ktoré im boli doručené. 


Vo volebnej miestnosti počas konania volieb je možné vytvárať audiovizuálne záznamy v zmysle zachovania práv na ochranu súkromia a tajnosti hlasovania. 


Viceprezident Policajného zboru zhodnotil doterajší priebeh volieb ako mimoriadne pokojný a všetky podnety občanov sú príslušníkmi polície preverované. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Zdroj: TS MV SR, Foto: FB
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies