VIDEO Kobra prehltla vajíčka. Keď ju naháňali, radšej ich vyvrhla, aby sa mohla plaziť rýchlejšie

NETKY.SK • 20 Marec 2018, 16:19 • 2 min
VIDEO Kobra prehltla vajíčka. Keď ju naháňali, radšej ich vyvrhla, aby sa mohla plaziť rýchlejšie

Jedovatého hada našli dedinčania v kuchyni. Chcel sa rýchlo odplaziť, keďže však zjedol tri vajíčka, bol pomalý. Zo strachu preto jedlo vyvrhol.

slovakia

left justify in out

Dedinčania boli z kobry v kuchyni vydesení, preto rýchlo zavolali chytača hadov. Jedovatý had sa medzitým snažil ujsť, viditeľné vydutiny na tele mu však bránili v obratnosti, preto sa do príchodu odborníka stihol premiestniť iba na dvor, píše server Novinky.cz.

 

Keď sa objavil chytač, kobra vycítila, že je zle. Všetky vajíčka preto za chvíľu vyvrhla a dala sa na útek. Muž však napriek tomu hada chytil, vložil do špeciálneho vaku a následne vypustil do neďalekého lesa. 

 

Agentúra AP informovala, že podobné konanie hadov nie je ničím výnimočné. Zvyčajne sa tak chovajú v situáciách, keď sa cítia byť ohrození. Vyvrhnutie potravy ich zbaví záťaže a môžu sa čo najrýchlejšie dostať do bezpečia.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies