VIDEO Hviezdy oslavovali v Cannes 70. výročie filmového festivalu! Uctili si aj obete útoku v Manchestri

NETKY.SK • 24 Máj 2017, 09:14 • 2 min
VIDEO Hviezdy oslavovali v Cannes 70. výročie filmového festivalu! Uctili si aj obete útoku v Manchestri

CANNES - Účastníci Medzinárodného filmového festivalu (MFF) v Cannes oslavovali v utorok večer jeho 70. výročie. Na podujatí na slávnej Francúzskej riviére boli prítomné davy hviezd a celebrít a tiež okolo desať niekdajších víťazov Zlatej palmy, hlavnej festivalovej ceny za najlepší film.

slovakia

left justify in out

Po červenom koberci v Cannes prúdili veľké osobnosti filmového sveta. Smerovali na slávnosť, kde sa premietala séria ukážok z filmov z festivalovej histórie a kde účastníci vzdali poctu obetiam pondelkového výbuchu na koncerte v anglickom Manchestri. Oslavy sa začali už o deň skôr, keď sa na spoločnú "rodinnú fotografiu" zišlo vyše 100 celebrít zo súčasnosti aj minulosti festivalu.

 

Medzi mnohými prítomnými bolo vidieť Willa Smitha, Charlize Theron, Tildu Swinton, Nicole Kidman, Marion Cotillard a Jessicu Chastain. Nechýbali filmári Guillermo del Toro, George Miller, Alejandro Iňárritu ani mnohí ďalší.

Najváženejšími hosťami však boli bývalí víťazi ceny Zlatá palma, pričom niektorí z nich mali filmy aj na tohtoročnom festivale. Prítomný bol napríklad Roman Polanski, David Lynch, Jane Campion, Ken Loach, Bernardo Bertolucci, Michael Haneke a ďalší. Pri kolektívnom fotografovaní sedeli v prvom rade a po červenom koberci kráčali v utorok večer ako poslední.

 

Slávnosť otvorila francúzska herečka Isabelle Huppert, ktorá zaspievala festivalu "happy birthday". Potom sa trochu štipľavo vyjadrila k problému rodovej rovnosti na festivale.

 

"Za 70 rokov existencie festivalu v Cannes bola zo 76 Zlatých paliem iba jedna odovzdaná žene. No comment," uviedla herečka. Jedinou víťazkou Zlatej palmy je režisérka Jane Campion.

 

Časť slávnosti zrušili, v reakcii na bombový útok na koncerte popovej speváčky Ariany Grande v Manchestri. Ohňostroj plánovaný neskôr večer sa neuskutočnil. Prezident festivalu v Cannes, Pierre Lescure, počas slávnosti povedal: "Svet filmu je s Manchestrom."

 

Účastníci si v ten deň už skôr minútou ticha uctili obete, na červenom koberci na schodoch Palais - dejiska festivalu. Ale Manchester bol prítomný počas celého slávnostného večera. Premietli na ňom dojemný videoklip, ktorý pozostával zo záberov detí zo všetkých ročníkov festivalu.

 

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies