Konečne sme to boli znovu my, povedal Messi po 50. kariérnom hetriku

NETKY.SK • 24 Február 2019, 09:23 • 2 min
Konečne sme to boli znovu my, povedal Messi po 50. kariérnom hetriku

BARCELONA - Argentínsky futbalista Lionel Messi v sobotu opäť ukázal svoju extratriedu.

slovakia

left justify in out

Na víťazstve FC Barcelona na pôde ligového konkurenta zo Sevilly 4:2 sa 31-ročný útočník podieľal tromi presnými zásahmi. Hoci Andalúzania v stretnutí vyhrávali 1:0 a následne i 2:1, napokon sa museli aj vďaka Messiho hetriku a asistencii na gól Luisa Suáreza zmieriť s jasnou prehrou. Českého brankára Tomáša Vaclíka v drese súpera pritom hráč prezývaný "La pulga" (blcha, pozn.) zakaždým prekonal excelentným spôsobom. Najprv to dokázal pohotovou strelou z voleja do vinkľa (1:1), druhý gól pridal svojou slabšou pravou nohou strelou pod brvno z hranice šestnástky (2:2) a do tretice sa presadil lobom z bezprostrednej blízkosti bránky Seville (3:2).

"Lionel nielenže skóroval tri razy, ale pozrite sa aj na to, kedy a ako sa mu to podarilo. Máme rozdielového hráča, o ktorom môžem hovoriť iba v superlatívoch. Veľa tímov má takých futbalistov, ale my máme toho najlepšieho na svete. Nielen pre góly, ale aj pre to, že je vždy v správny čas na správnom mieste," chválil po meraní síl svojho zverenca tréner Ernesto Valverde. Citoval ho web denníka AS. Aj vďaka svojej najväčšej hviezde podal tím z Camp Nou presvedčivý výkon po tom, čo v predošlých piatich zápasoch v rámci všetkých súťaží uhral iba jednu výhru a štyri remízy.

"Konečne sme to boli znovu my. Hrali sme dobre a góly prichádzali vtedy, keď sme ich potrebovali. Na tomto štadióne je vždy náročné vyhrať a zároveň sme vedeli, že musíme nájsť stratenú formu. To sa nám podarilo a odzrkadlilo sa to aj na rezultáte," povedal Messi v pozápasovom rozhovore pre El Chringuito TV. Rodák z Rosaria zaznamenal svoj 50. hetrik v kariére, 44. v drese "blaugranas". Zvyšných šesť trojgólových zápisov v jednom stretnutí pridal v národnom tíme. Aktuálne je suverénne najlepším strelcom španielskej La Ligy s 25 gólmi v 23 zápasoch. Celkovo v aktuálnej sezóne 2018/2019 zaznamenal už 33 zásahov v 32 stretnutiach.

Barcelona má na čele ligovej tabuľky desaťbodový náskok pred druhým Atléticom Madrid, ktoré čaká v nedeľu domáci duel s Villarrealom. "Barca" v stredu nastúpi v očakávanom derby proti Realu Madrid v odvetnom semifinálovom stretnutí Španielskeho pohára na Štadióne Santiága Bernabeúa (prvý zápas 1:1, pozn.). "Bude to náročný zápas ako každý jeden v Madride, ale máme v úmysle zvíťaziť. Chceme vyhrať všetko, potrebujeme preto zvládnuť aj tento duel a potom sa znovu sústrediť na ligu," doplnil Messi.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies