Palócke dni a Dni mesta Fiľakovo prinesú tradičný jarmok i výstavu

NETKY.SK • 8 August 2023, 19:00 • 2 min
Palócke dni a Dni mesta Fiľakovo prinesú tradičný jarmok i výstavu

FIĽAKOVO - V meste Fiľakovo v okrese Lučenec sa od piatka (11. 8.) do nedele (13. 8) uskutočnia Palócke dni a Dni mesta, ktorých súčasťou budú tradičný jarmok, koncerty, sprievodný program i vernisáž výstavy maliara Alfréda Balázsa.

slovakia

left justify in out

Trojdňové slávnosti vo Fiľakove otvorí v piatok popoludní vernisáž výstavy Alfréda Balázsa, ktorá bude pri príležitosti 60. výročia narodenia akademického maliara inštalovaná v galérii Mestského vlastivedného múzea.

Výstava prezentuje výber autorových abstraktných olejomalieb a akrylov na plátne i na dreve pochádzajúcich z rôznych životných období umelca. "Počas svojej kariéry neustále hľadal vhodný spôsob sebavyjadrenia. Podľa jeho názoru základom vytvorenia kvalitného umeleckého diela trvalej hodnoty je poznanie umenia minulosti. Jeho obrazy odrážajú predovšetkým vlastné životné skúsenosti a subjektívne dojmy," priblížili organizátori s tým, že výstava bude pre verejnosť prístupná do 20. októbra. V sobotu (12. 8.) bude podujatie vo Fiľakove pokračovať Rodinným predpoludním v hradnom areáli, ktorého súčasťou budú vystúpenie maďarského súboru, hudobný workshop či divadelné predstavenie. 

Na podujatí nebudú chýbať ani tvorivé dielne, ľudové hračky či lukostreľba. Dejiskom tradičného jarmoku bude Podhradská ulica, na Šávoľskej ceste sa zas uskutoční Deň otvorených pivníc. Večerný program bude patriť koncertom maďarských hudobných zoskupení. Posledný deň slávností v nedeľu uzavrú slávnostné sväté omše a procesia a divadelná veselohra na hradnom nádvorí. Palócke dni a Dni mesta Fiľakovo organizujú MsKS vo Fiľakove a samospráva spolu s partnermi. Podujatie podporil Fond na podporu kultúry národnostných menšín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: MY Novohrad - SME / Radovan Vojenčák
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies