Kyjev prišiel s novou iniciatívou ohľadom Donbassu

NETKY.SK • 7 Júl 2020, 13:02 • 2 min
Kyjev prišiel s novou iniciatívou ohľadom Donbassu

KYJEV - Hlavné mesto Ukrajiny zvažuje zavedenie mierových síl OBSE do Donbassu, pretože organizácia má taký mandát, uviedol podpredseda vlády, minister pre reintegráciu tzv. dočasne okupovaných území Ukrajiny Alexej Reznikov.

slovakia

left justify in out

"Študujeme zatiaľ bezprecedentnú príležitosť mandátu OBSE. Ukazuje sa, že aj oni majú právo predstaviť svoje mierové sily, no nikdy v živote sa to nestalo formálne. Z právneho hľadiska je to však možné", povedal minister.

 

img

 

Podľa politika, "mierové sily OBSE môžu byť touto možnosťou, na ktorú tá druha strana by možno bola ochotná súhlasiť".

 

Predtým Ukrajina prišla s myšlienkou zavedenia mierových síl OSN na Donbasse. V Kyjeve trvajú na tom, že misia by mala mať široký mandát, a mala by byť rozmiestnená v celom regióne až po hranice s Ruskom.

 

img

 

Ruský prezident Vladimír Putin, zo svojej strany, podporil návrh na zriadenie mierového kontingentu na juhovýchode Ukrajiny, zdôraznil však, že misia by sa mala nachádzať iba na kontaktnej línii a jej funkciou môže byť iba zaistenie bezpečnosti zamestnancov OBSE.

 

Zdroj: https://ria.ru/20200707/1573982832.html



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies