Kto sa skrýval za civilistami? Postup izraelských jednotiek v pásme Gazy cez víkend

NETKY.SK • 26 Február 2024, 07:30 • 2 min
Kto sa skrýval za civilistami? Postup izraelských jednotiek v pásme Gazy cez víkend

V západnej časti Khan Yunis počas úsilia o evakuáciu civilného obyvateľstva z bojových zón jednotky IDF identifikovali a zadržali teroristov, ktorí sa pokúsili utiecť tak, že sa skryli medzi civilistami.

slovakia

left justify in out

Počas ďalších operačných aktivít v oblasti jednotky zlikvidovali viacerých teroristov a lokalizovali zbrane v oblasti.

Operácie pokračovali aj v iných oblastiach Gazy. Počas aktivity brigády Givati jednotky našli množstvo zbraní vrátane ostreľovacej pušky, AK-47, granátov a munície. Okrem toho vojaci izraelských obranných síl (IDF) identifikovali teroristickú bunku, ktorá používala dron. Lietadlo zlikvidovalo niekoľko teroristov.

Okrem toho bolo za posledný deň v centre Gazy zlikvidovaných niekoľko teroristov. V rámci prebiehajúcej aktivity IDF v Zaytune jednotky zlikvidovali množstvo teroristov, lokalizovali zbrane a zničili štartovacie zóny v oblasti. Navyše, teroristickú bunku, ktorá bola identifikovaná pomocou dronu v oblasti Shati, zlikvidovalo lietadlo izraelskej leteckej jednotky (IAF).

Za posledný deň IAF podnikla v celej Gaze niekoľko útokov proti leteckej jednotke Hamasu. Teroristické ciele, ktoré boli zasiahnuté, zahŕňajú množstvo raketových odpaľovacích staníc smerujúcich na izraelské územie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: IDF, Foto z akcie, tváre retušované (www.idf.il)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies