Romelu Lukaku si získal srdcia všetkých. Keď strelil prvý gól, rozbehol sa ku kamere a pozdravil svojho kamaráta Eriksena

NETKY.SK • 13 Jún 2021, 11:02 • 2 min
Romelu Lukaku si získal srdcia všetkých. Keď strelil prvý gól, rozbehol sa ku kamere a pozdravil svojho kamaráta Eriksena

Počas včerajšieho zápasu Rusko – Belgicko gólový zabiják Romelu Lukak za belgickú reprezentáciu prejavil obrovské srdce a gesto svoju kamarátovi a spoluhráčovi z Inter Miláno Christianovi Eriksenovi.

slovakia

left justify in out

Ten počas zápasu Dánsko – Fínsko skolaboval na šampionáte EURO 2020 priamo na ihrisku tesne pred záverom prvého polčasu. Hneď ako sa Lukakovi podarilo v 10. minúte streliť otvárací gól, rozbehol sa ku kamere a zakričal: „Chris, Chris, i love you!“. Tento gól tak venoval svojmu spoluhráčovi, ktorý pred zrakmi divákov a televíznych kamier bojoval o holý život. 

Ako uviedol po zápase Lukaku, keď sa túto hroznú správu dozvedel, dlho plakal. Ani nevedel, či sa vôbec dokáže sústrediť na zápas. Keď však UEFA a dánsky tím informoval, že Christian Eriksen je stabilizovaný, veľmi mu odľahlo. 

 

„Pred zápasom som plakal, pretože som mal o neho strach. Bolo náročné sa sústrediť. Ostaných hráčov to taktiež ovplyvnilo,“ priznal po skončení zápasu, v ktorom Belgicko porazilo Rusko 3:0.

 

„Čítal som, že je mimo ohrozenia života. Dúfam v jeho skoré uzdravenie. Mám radosť z víťazstva, ale moje myšlienky sú práve teraz s Christianom a celou jeho rodinou,“ povedal Lukaku. 

 

Okrem skvelého futbalového zážitku, priniesol zápas aj poriadnu drámu. V priamom prenose boli diváci svedkami nie len súboja o víťazstvo, ale aj zápasu o život.

 

Dánska futbalová jednotka pri vhadzovačke klesla na zem. Privolaní lekári sa mu najskôr snažili vytiahnuť zapadnutý jazyk, Eriksen však po pár minútach stratil vedomie a začal sa súboj s časom o jeho záchranu.

 

Na vzdialených záberoch bolo vidno, ako sa ho zdravotníci pokúšajú oživiť. Po viac ako 15 minútach sa im ho podarilo prebrať k životudostať do nemocnice pri plnom vedomí

 

Dánsky zväzový šéf Peter Möller počas včerajška informoval, že Christianovi je už oveľa lepšie, čo bolo pre jeho spoluhráčov veľmi dôležité.

 

Ten ich dokonca z nemocničného lôžka poprosil, aby zápas dohrali. Po hodine a pol odkedy bol súboj mužstiev prerušený, sa začalo hrať opäť o 20:30 hodine, v ktorom Fínsko zvíťazilo 1:0.

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZOVANÉ: ME 2020: Zápas Dánsko - Fínsko pokračuje! Eriksen je po kolapse stabilizovaný



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies