Ministerstvo vnútra v rámci projektu Pyrodetec pomôže policajtom

NETKY.SK • 19 Júl 2022, 10:57 • 2 min
Ministerstvo vnútra v rámci projektu Pyrodetec pomôže policajtom

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra SR uzavrelo kúpnu zmluvu na dodanie takzvaných ručných FTIR spektrometrov určených na detekciu výbušnín.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo vnútra zakúpi v rámci projektu Pyrodetec tri kusy ručných FTIR spektrometrov určených na detekciu výbušnín. Rezort bude stáť zakúpenie týchto spektometrov 247 320 eur aj s DPH. Vybavenie, ktoré má slúžiť Kriminalistickému a expertíznemu ústavu Policajného zboru má ministerstvu dodať spoločnosť Pyra s.r.o.

 

Prečítajte si aj: Zvýšte opatrnosť, polícia hľadá ozbrojeného väzňa na úteku!

 

img

 

Spektrometere umožňujú skúmať chemické zloženie látky alebo predmetu na báze merania odrazeného svetla, respektíve odrazenej vlnovej dĺžky. Ich nákup je financovaný v rámci európskeho Fondu pre vnútornú bezpečnosť, konkrétne projektu zameraného na zavedenie nových metód a technológií v oblasti pyrotechniky. 

 

„Nové technológie a zariadenia prispejú k zefektívneniu posudzovania hrozieb a rizík a zároveň umožnia zrýchliť zásah proti hrozbe pri minimalizovaní ohrozenia života a zdravia zasahujúceho pyrotechnika," uviedol rezort vnútra.

 

Projekt podľa rezortu ministra Romana Mikulca ďalej umožní preškolenie pyrotechnikov pre prácu s novými technológiami a zariadeniami, ako aj vytvorenie metodiky pre prácu s nimi, čím prispeje k budovaniu odborných kapacít pyrotechnikov.

 

Mohlo by vás zaujímať: Eduard Heger prináša z Rakúska dobrú správu pre Slovákov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies