Vianočné sviatky trávilo v slovenských väzeniach viac ako 200 cudzincov

NETKY.SK • 26 December 2016, 11:46 • 2 min
Vianočné sviatky trávilo v slovenských väzeniach viac ako 200 cudzincov

BRATISLAVA - Viac ako 200 cudzincov strávilo vianočné sviatky v slovenských väzniciach za mrežami.

slovakia

left justify in out

Z nich bolo 129 odsúdených a 80 obvinených. Najpočetnejšiu skupinu - 41 väzňov - tvorili občania Českej republiky. Za nimi nasledovali občania Maďarska v počte 21 osôb. Ďalej sa v slovenských väzeniach počas týchto sviatkov nachádzalo okrem iných národností aj 20 Rumunov, 16 Poliakov a 15 Vietnamcov.

 

"Pri stravovaní väznených osôb cudzincov sa v rámci možností ústavu prihliada na ich kultúrne a náboženské tradície. Na Štedrý deň sa vo väčšine ústavov pripravovala najmä tradičná strava, večeru tvorila kapustnica (s klobásou, s údeninou, s hríbmi a haluškami) alebo šošovicová polievka, vyprážané rybie filé, zemiakový šalát (majonézový alebo cibuľový), vianočné oblátky s medom, ovocie, sladkosti," uviedol pre TASR riaditeľ Kancelárie generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) Adrián Baláž.

 

V druhej polovici decembra sa vo výkone väzby nachádzalo 1458 obvinených a vo výkone trestu odňatia slobody 8613 odsúdených.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies