Losos na víne

NETKY.SK • 12 Február 2023, 12:00 • 2 min
Losos na víne

Umenie skombinovať víno s jedlom je založené na vnútornej rovnováhe samotného vína a jedla. Keď sa použije víno pri príprave pokrmov, jedlá sú jemnejšie, chutnejšie a majú lepšiu arómu.

slovakia

left justify in out

Losos sa považuje za jednu z najtučnejších rýb, ale k ju nebude vyprážať a pripravíte ju podľa nášho receptu, určite nikomu neuškodí.

 

Suroviny pre 4 osoby:

4 filety z lososa

120 g šalotky

1 dcl bieleho suchého vína

1 dcl smotany na šľahanie

2 PL masla

1 ČL vinného octu

15 ks cherry paradajok

1 malý karfiol

soľ

mleté čierne korenie

zázvor

škorica

majorán

petržlenovú vňať

olej

 

 

Postup:

Filety z lososa osolíme, okoreníme a z oboch strán opečieme na oleji. Odložíme na bok. Do výpeku dáme nakrájanú šalotku, víno, trošku soli, korenia, strúhaného zázvoru, majoránu, vinný ocot, šľahačku a uvaríme. Medzi tým si v slanej vode uvaríme karfiol rozobratý na ružičky. Necháme ho mierne vychladnúť a spolu s paradajkami ho orestujeme na masle. Na záver posypeme petržlenovou vňaťou. Na taniere položíme lososa, prelejeme šalotkovou šťavou a ako prílohu naservírujeme karfiol s paradajkami.

 

Dobrú chuť!

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona