Toto je 5 najkrajších vianočných trhov Európy

NETKY.SK • 17 December 2019, 16:44 • 2 min
Toto je 5 najkrajších vianočných trhov Európy

K Vianociam neodmysliteľne patria aj trhy, ktoré naladia každého na sviatočnú atmosféru. My sme pre vás pripravili zoznam tých najkrajších, ktoré sa oplatí zažiť. Hudba, stromčeky, dobroty, ale aj vianočný punč, to všetko si môžete užiť v týchto mestách.

slovakia

left justify in out

Vianočná Budapešť

Vianoce v Budapešti sú oficiálne najkrajšie trhy v Európe. Je to raj pre gurmánov, ktorí si môžu pochutnať na úžasnej maďarskej kuchyni, ale aj medzinárodných dobrách. Novinkou je 3D svetelná show, ktorá je najväčšou v Európe. Okrem titulu najkrajšie vianočné trhy získalo hlavné mesto Maďarska titul „Najekologickejšie trhy“. Viac o trhoch aj s originálnymi fotografiami nájdete v našom článku "Vianočná Budapešť – raj pre gurmánov".

 

img

 

Trhy vo Viedni

Viedeň je jednou z najnavštevovanejších vianočných destinácií Slovákov. Do hlavného mesta Rakúska sa môžete dostať nie len autom, ale aj vlakom či autobusmi, ktoré sem jazdia na pravidelnej báze. Mestská radnica sa každoročne premení na rozprávkovú krajinu, ktorá nesie názov „Viedeň, kúzlo adventu“. Okrem tradičného punču a vianočných dobrôt tu nájdete aj rôzne workshopy pre deti. Najočarujúcejšie na týchto trhoch sú tisíce svetiel, ktoré zdobia okolité stromy.

 

img

 

Vianočné trhy v meste Gdansk

Tí, ktorí žijú na východe Slovenska a trhy v Budapešti či Viedni sú pre nich ďaleko, môžu precítiť vianočnú atmosféru v poľskom meste Gdansk. Podľa rebríčka "naj" vianočných trhov sú práve tieto tie tretie najkrajšie v Európe. Gdansk je dokonalou destináciou pre zamilované páry. Pobozkajte svoju polovičku pod imelom a sľúbte si večnú lásku.

 

img

 

Vianoce v Brusseli

Pre milovníkov Vianoc, ktorý sa za zážitkami neboja vycestovať, je perfektnou destináciou práve Brussel. Majestátny stromček, ľadová plocha, jasle v životnej veľkosti a čarovné svetlá, to všetko nájdete na námestí tohto čarovného mesta.

 

img

 

Najkrajšie trhy vo Francúzsku

Trhy v meste Montbéliard su tymi najkrajšími vianočný trhmi vo Francúzsku. Je svetovo známy najmä pre krásu jeho osvetlenia, ktoré vo vás vyvolá pocit, že ste v rozprávkovej krajine. Nachádza sa vo východnom Francúzsku, ktoré je známe svojou pohostinnosťou. Vo vyzdobených uliciach nájdete až 170 stánkov s jedlom či remeselníckymi a handmade výrobkami.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies