EL: Penaltový rozstrel doprial trofej Frankfurtu, rozhodujúcu penaltu nepremenil Ramsey

NETKY.SK • 19 Máj 2022, 08:47 • 2 min
EL: Penaltový rozstrel doprial trofej Frankfurtu, rozhodujúcu penaltu nepremenil Ramsey

SEVILLA – Futbalisti Eintrachtu Frankfurt sa stali prvýkrát v histórii víťazmi Európskej ligy UEFA. V stredajšom finále v španielskej Seville zdolali Glasgow Rangers 5:4 v jedenástkovom rozstrele. V riadnom hracom čase sa duel skončil 1:1, v predĺžení gól nepadol.

slovakia

left justify in out

Frankfurt bol lepším tímom, jedinú penaltu nepremenil Aaron Ramsey

 

V 6. minúte sa o prvý dramatický moment postaral Lundstram, ktorý v snahe získať loptu zasiahol Rodeho kopačkou do hlavy. Stredopoliar nemeckého tímu po ošetrení pokračoval v stretnutí s tržnou ranou, ktorú mu zakrýval "turban". Frankfurt mal v prvom polčase na ihrisku veľkú prevahu. V 12. minúte sa Kamada dostal do šestnástky, v nej však vmanévroval s loptou do ťažkej pozície a McGregor si s jeho pokusom poradil.

 

Brankár škótskeho tímu bol v permanencii aj po strele Knauffa, ktorú vyrazil na roh. Po polhodine podnikol Kostič šprint z hĺbky vlastnej polovice, potiahol loptu až do šestnástky súpera, no krížnym pokusom minul ľavú žrď bránky Rangers. Frankfurt nebol za svoju aktivitu odmenený gólom.

 

Naopak, bol to škótsky tím, ktorému sa aj s dávkou šťastia podarilo otvoriť skóre. Sérii zaváhaní dal pečať Tuta, keď ako posledná inštancia spadol v súboji s rozbehnutým Aribom. Útočník Rangers postupoval sám na Trappa a nedal mu šancu umiestnenou strelou k žrdi - 0:1. Vyrovnanie mal v 67. minúte po chybe obrany "jazdcov" na nohe Kamada, jeho lob však pristál iba na hornej sieti.

 

 

Čo sa nepodarilo jemu, vyšlo o dve minúty neskôr Borremu. Kostič našiel rafinovaným centrom kolumbijského spoluhráča, ktorý si našiel priestor medzi dvoma stopérmi a šikovným tečom usmernil loptu z tesnej blízkosti do siete - 1:1. V ďalšom priebehu šancí výrazne ubudlo, ani jeden tím nechcel spraviť zbytočnú chybu a duel z tohto dôvodu dospel do predĺženia.

 

 

V jeho úvode po chybe Basseyho vnikol do pokutového územia Borre, stopér Rangers však následne svoje zaváhanie napravil, keď v poslednej chvíli vložil súperovmu hráčovi nohu do strely. V 107. minúte vypálil tvrdo Barišič, ale iba do miesta, kde stál pripravený Trapp a ten loptu vyboxoval.

 

V 118. minúte mohol rozhodnúť Kent, ale vo vyloženej šanci trafil iba nohu brankára Eintrachtu. V rozstrele z 11 m zaváhal jedine Ramsey vo štvrtej sérii. Víťazstvo Eintrachtu následne spečatil Borre, ktorý strelil aj gól na 1:1.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies