Vianoce budú zväčša upršané, snežiť bude najmä na horách

NETKY.SK • 20 December 2016, 13:54 • 2 min
Vianoce budú zväčša upršané, snežiť bude najmä na horách

BRATISLAVA - Slovensko čakajú zväčša upršané Vianoce, snežiť bude najmä na horách a postupne sa oteplí.

slovakia

left justify in out

Na Štedrý deň (24.12.) treba počítať s hmlou a zamračenou oblohou, menej oblačnosti bude spočiatku iba na horách. "Zrážky budú len ojedinelé, teplota vzduchu dosiahne cez deň nula stupňov Celzia," povedal Pavol Beránek zo Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ).

 

Prvý a Druhý sviatok vianočný (25. až 26.12.) bude na viacerých miestach pršať alebo mrholiť. Na horách a spočiatku miestami aj v nižších polohách bude snežiť. "Denná teplota dosiahne v nedeľu - jeden až plus šesť stupňov Celzia, v pondelok na juhozápade Slovenska až do plus deväť stupňov Celzia," dodal Pavol Beránek.

 

Predpoveď počasia na stredu:

Zamračené, alebo aj hmlisto a ojedinele slabé sneženie alebo mrznúce mrholenie. Na horách, a výnimočne aj v nižších polohách, malá oblačnosť. Nočná teplota -2 až -7, v údoliach ojedinele do -10 st. Denná teplota -4 až 1, pri slnečnom počasí okolo 5 st. Slabý, na juhozápade prevažne juhovýchodný vietor do 25 km/h.

 

Štvrtok:

Zamračené nízkou oblačnosťou a hmlisto, ojedinele s mrholením, aj mrznúcim. Na horách, a ojedinele aj v nižších polohách, jasno alebo len malá oblačnosť. Najnižšia nočná teplota -2 až -7 st, v dolinách a kotlinách ojedinele 
nižšie. Najvyššia denná teplota -3 až +2, pri slnečnom počasí miestami okolo 5 st. Prevažne slabý vietor.

 

Piatok:

Oblačno až zamračené a hmlisto. Ojedinele mrholenie,aj mrznúce alebo slabé sneženie. Na horách a ojedinele aj v nižších polohách polooblačno až oblačno. Najnižšia nočná teplota -1 až -6 st, v horských dolinách a kotlinách ojedinele aj chladnejšie. Najvyššia denná teplota -2 až +3 st, na východe ojedinele aj nižšie. Slabý, cez deň prevažne severný vietor do 5 m/s (20 km/h).

 

img

 

Sobota:

Oblačno až zamračené a hmlisto. Ojedinele, cez deň miestami mrholenie alebo dážď. Vo vyšších , a ojedinele aj v nižších polohách sneženie. Ojedinele tvorba poľadovice. Na horách spočiatku zmenšená oblačnosť. Najnižšia nočná teplota -1 až -7 st. Najvyššia denná teplota -2 až +4 st.

 

img

 

Nedeľa:

Oblačno až zamračené. Na viacerých miestach dážď alebo prehánky. Od stredných, na severe a východe miestami aj v nižších polohách sneženie. Ojedinele tvorba poľadovice. Najnižšia nočná teplota 2 až -4 st. Najvyššia denná teplota 0 až 6 st, ojedinele slabý mráz.

 

Pondelok:

Oblačno až zamračené. Na viacerých miestach dážď alebo prehánky. Od stredných, na severe a východe miestami aj v nižších polohách sneženie. Ojedinele tvorba poľadovice. Najnižšia nočná teplota 2 až -4 st. Najvyššia denná teplota 0 až 6 st, ojedinele slabý mráz.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies