Vettel sa nedohodol s Ferrari, kto by ho mohol v Scuderii nahradiť?

NETKY.SK • 12 Máj 2020, 08:50 • 2 min
Vettel sa nedohodol s Ferrari, kto by ho mohol v Scuderii nahradiť?

Štvornásobný majster sveta formuly 1 Sebastian Vettel zrejme po tejto sezóne opustí tím Ferrari. Tridsaťdvaročnému Nemcovi vyprší kontrakt a podľa agentúry DPA zlyhali rokovania o novej zmluve.

slovakia

left justify in out

Problém je dĺžka zmluvy 

Vettel pôsobí vo Ferrari od roku 2015, keď prišiel z Red Bullu. Odvtedy však čaká na piaty majstrovský titul. Nemecké médiá informovali, že problémom je dĺžka zmluvy, kým stajňa ponúkla ročné predĺženie, Vettel preferuje dlhodobejšiu spoluprácu, odvolal sa pritom na svojho 22-ročného tímového kolegu Charlesa Leclerca, ktorý vlani podpísal kontrakt na štyri roky.

 

Monačan zatienil šampióna 

Mladý Leclerc pritom prišiel do Ferrari pred rokom, keď v tíme nahradil skúseného Fína Kimiho Raikkönena. Počas svojej prvej sezóny v Scuderii dokázal vyhrať v Belgicku aj Taliansku, zatiaľ čo Vettel s rovnakým monopostom aj mechanikmi v boxoch triumfoval "len" v Singapure. Možno aj preto sa vedenie stajne rozhodlo pre krátkodobý ročný kontrakt. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa CHARLES LECLERC (@charles_leclerc),

 

Vždy vysmiaty Austrálčan

Keďže teda Vettel s podmienkami novej zmluvy nesúhlasil, rysujú sa už možné prestupy jazdcov z iných tímov. Daniel Ricciardo odišiel pred rokom z Red  Bullu, pretože jeho monopost sa kazil častejšie, akoby si stále dobre naladený Austrálčan predstavoval. Upísal sa Renaultu, ktorý je síce na trhu silná automobilová značka, no vo svete F1 na úplnú špičku ešte nestačí. Mnohí teda hovoria, že Ricciardo spravil možno krok späť. Pilot, ktorý nemá s nikým problém a šíri okolo seba dobrú náladu je presne to, čo charakterizuje aj Talianov, a kde ich nájdete viac ako v paddocku Ferrari? 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Daniel Ricciardo (@danielricciardo),

 

Mladý, ale skúsený Španiel

Ďalšia možnosť by bol Carlos Sainz Jr. Od svojho príchodu z akadémie Red Bullu (Toro Rosso po novom AlphaTauri) chvíľu jazdil aj v Renaulte, no už niekoľko sezón pôsobí v McLarene. Mladý španielsky jazdec sa už niekoľkokrát ukázal v dobrom svetle, a to platí pre všetky stajne v ktorých pôsobil. Jeho výhodou je teda rýchla adaptácia na nové podmienky.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Carlos Sainz (@carlossainz55),

 

Nový šampión za starého  

Scuderia Ferrari patrila vždy medzi top tímy celého paddocku. Za posledné roky sa v cockpite jej vozov vystriedali takmer všetci majstri sveta počnúc Michaelom Schumacherom, Kimim Raikkönenom, Fernandom Alonsom aj Sebastianom Vettelom. Najväčšia hviezda súčasnej F1 Brit Lewis Hamilton však ešte nevie, aký je to pocit jazdiť v červených farbách Ferrari. Už viackrát sa špekulovalo o výmene Vettel - Hamilton. Najlepší jazdec by šiel do tradičného veľkého tímu s bohatou históriou. Tú má samozrejme aj Mercedes, ale bez urážky ostatných stajní, Ferrari je F1. Vettel ako nemecký jazdec by následne zaplnil miesto v nemeckom Mercedese, v najlepšom a neporazenom tíme od sezóny 2014.

 

img

 

Verstappen a Leclerc v jednom tíme? 

Pokiaľ by Ferrari stavilo na skúsených mladíkov, dalo by sa hovoriť aj o návrate Sebastiana Vettela do Red Bullu. K mladému Leclercovi by tak prišiel do stajne Max Verstappen. Na začiatku bol síce tento Holanďan známy svojou veľkou agresivitou na trati, no najmä v poslednej sezóne sa ukázal ako "veľký" jazdec. Dokonca s Red Bullom dokázal triumfovať až na troch okruhoch, tri víťazstvá malo Ferrari dokopy. Navyše návrat štvornásobného majstra sveta do stajne, kde všetky 4 tituly aj získal, by bolo viac ako symbolické.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Max Verstappen (@maxverstappen1),

 

Vettel opustil Red Bull po sezóne 2014, pretože v zmluve sa uvádzalo, že pokiaľ mu stajňa nedokáže postaviť auto, ktoré by bojovalo o titul, môže rozviazať zmluvu. Vo Ferrari posledné roky také auto mal, no piaty titul ešte nezískal.   

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies