Päť symptómov, na základe ktorých sa určí táto diagnóza

NETKY.SK • 22 Marec 2021, 06:20 • 2 min
Päť symptómov, na základe ktorých sa určí táto diagnóza

Bez definovania príznakov nejestvuje možnosť objavenia diagnózy.

slovakia

left justify in out

Bez určenia diagnózy nie je nijaká šanca na počiatok liečenia. A bez toho, aby sa dospelo k procesu liečby, pretrváva ťažkosť a človek musí čeliť neprestávajúcej bolesti. Áno, v istom zmysle sa každý viac či menej potýka s utrpením, či už je fyzické alebo vychádza z duše. Avšak nechať si ho deň čo deň a ani nedostať kľúč k slobode, je tragédia hodná smútku.


Ježiš sa načahuje
Pastor Rick Worren, známy nielen v Amerike, prináša zistenie, že jedinec sa neraz vnútorne topí a ani len o tom netuší. Preto ponúka päť znamení, na základe ktorých sa rozpozná problém. Ako inak, vychádza z časti Biblie, v ktorej sa Ježiš načahuje k topiacemu sa Petrovi. Zúri búrka, Boží syn chodí po vode a Peter to pozoruje a neskôr sa aj on sám ocitá v zázračnom dotýkaní sa hladiny. Keď sa ale jeho pohľad vzdiali od Ježiša, vníma narastajúci vietor, intenzitu búrky a začne sa topiť. V rovnakej situácii sa neraz nachádza zrejme každý, veď životná búrka sa nikomu nevyhýba. 

 

img

 

V tme
Prvý ukazovateľ, ktorý napovie, že čosi nie je v poriadku, súvisí so schopnosťou vidieť aspoň kúsoček dobra.
Vnútorne sa topí, ak sa zdá, že všade navôkol je tma, chýba akákoľvek vízia a človek nevie, čo si počať.

 

Osamelosť
Nebezpečenstvo je ukryté aj v dojme osamelosti. Ak sa niekto trápi s pocitom, že je opustený a zanechaný bez pomoci, ponára sa hlbšie a hlbšie na dno.


Symptóm osamelosti je pravdepodobne najzákernejší a je dokonca natoľko ničivý, že zvládne fungovať nielen v sprievode iných ťažkostí, ale v ľudskom srdci prežije aj celkom sám. Narobí zmätok, nahovorí človeku, že je bezcenný a deformuje spomienky.

 

img

 

Neistota
Pravdepodobne väčšina spoločnosti má rada pohodlie, obzvlášť, ak je reč o akejsi zóne istoty. V nej sa dobre kráča, a hoci sa úplne nepozná budúcnosť, aspoň sa jej priebeh dá predpokladať.
Len čo sa však zo zóny vybočí, narastie strach a neistota. Naťahuje sa ruka, ale nič známe sa v blízkosti nenachádza. Chodí sa a chodí, ale všetko je cudzie a nikde nie je naznačený smer, čo vedie k topeniu sa.

 

Sila
Tak ako vo viditeľnej búrke silnie príroda a to tak prudko, až sa javí, že bojuje proti človeku, rovnako to platí aj v búrke neviditeľnej. Kto sa v nej ocitá, musí sa popasovať so zistením, že nič nie je také, aké byť má a že sa všetko-všetučko stavia akosi nepriateľsky. Silnie aj každá emócia a najhlasnejšie, samozrejme, kričia tie, ktoré sa dajú označiť ako negatívne.

 

img

 

Bez pokroku
A napokon posledný symptóm je možné popísať veľmi jednoducho. Človek sa topí, ak sa síce z celej sily snaží napredovať, ale nijako sa mu to nedarí. Nedosahuje pokrok a často zlyháva.

 

Liek
Keď je pomenovaný problém, treba ihneď ponúknuť aj liek. Boh je ten, čo zachraňuje, dáva svetlo v tme, vymazáva osamelosť, utišuje vietor, nasmeruje k pokroku a dá istotu aj v neistote.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies