Verím, že sa nám podarí vrátiť slušnosť z politickej emigrácie

NETKY.SK • 7 Júl 2010, 09:41 • 2 min
Verím, že sa nám podarí vrátiť slušnosť z politickej emigrácie

Verím, že sa nám podarí vrátiť slušnosť z politickej emigrácie

slovakia

left justify in out

Predseda Mosta-Híd Béla Bugár verí, že sa novej stredopravej koalícii podarí v priebehu najbližších štyroch rokov vrátiť slušnosť, zodpovednosť a transparentnosť z politickej emigrácie späť na Slovensko. Vyhlásil to po dnešnom slávnostnom podpísaní Koaličnej zmluvy medzi SDKÚ-DS, SaS, KDH a jeho politickým subjektom.
      "Máme za sebou ťažkú kampaň a úspešné voľby. Niektorí z nás po nich cítili radosť, no hlavne nádej na zmenu, a tá je tu. Kto chce zmeniť svet, musí zmeniť sám seba," povedal s tým, že rovnako to platí aj pre vôľu zmeniť Slovensko. Bugár pripustil, že viesť krajinu nebude jednoduché, keďže nová koalícia ju dedí v nedobrom stave. "Verím, že sa nám to podarí," dodal politik, ktorý svojím podpisom spečatil zmluvu ako prvý.
      Šéf KDH Ján Figeľ vyjadril nádej, že Slovensko dnes začína ďalšiu dôležitú, a verí, že aj pozitívnu etapu. "SR potrebuje dobrú cestu, cesta je viac ako smer," pripomenul volebné heslo kresťanských demokratov. Zároveň doplnil, že podpisy lídrov pod Koaličnou zmluvou sú vyjadrením odhodlania strán naplniť svoje predsavzatia skutkami. "Nech táto dohoda a spolupráca prinesie veľa ovocia. Koalícii prajem šťastie a Božie požehnanie," odkázal.
      Dezignovaná premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) ubezpečila voličov, že spolu s predsedami a predstaviteľmi koalície je pripravená prebrať zodpovednosť za spravovanie vecí verejných. "Sme pripravení postaviť túto krajinu na základy plurality, skutočnej demokracie, oživiť hodnoty Novembra '89, osobných slobôd, zodpovednosti, tolerancie a dôstojnosti nášho žitia," deklarovala.
      Budúca koalícia chce podľa jej slov nielen počúvať, ale aj spolupracovať so všetkými subjektmi v tejto krajine, ktoré majú záujem o dôstojný život občanov. "Sme pripravení prebrať Slovensko v situácii dopadov krízy, ale aj nezodpovedných rozhodnutí našich predchodcov," povedala Radičová vo svojom príhovore.
      Zároveň zopakovala, že jej vláda bude riešiť tie problémy, ktoré občania považujú za najvážnejšie. Ide o stabilný príjem z práce, dobré vzdelanie, rodinné zázemie, dôveru voči vláde a hrdosť na to, že sú občanmi SR. "Vlastenectvo je prirodzený cit a ten budeme dotvárať aj tým, že ľudia budú môcť byť hrdí na svojich reprezentantov. Dúfam, že túto vetu budeme môcť vysloviť aj o štyri roky a že občanov, ktorí nám dali dôveru, bude oveľa viac. Na tejto ceste si navzájom pomáhajme a ja viem, že aj pán Boh nám bude pomáhať," uzavrela.
      Líder SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda zdôraznil, že Koaličná zmluva predstavuje pravidlá, ktoré budú stredopravým stranám pomáhať v spolunažívaní a plnení programu. "Aby sme sa vyhýbali nedorozumeniam a ťahali za spoločný povraz. SR potrebuje veľa zmien. Budeme vnášať dialóg do parlamentu aj medzi ľudí," povedal. Stredopravé strany chcú ukázať takú vládu, že ľudia neoľutujú voľbu žiadnej z koaličných strán.
      Predseda SaS Richard Sulík označil dnešok za veľký deň pre jeho subjekt, ktorý je na politickom nebi nováčikom. "Je mojou veľkou osobnou radosťou, že budeme mať prvú vládu bez komunistov. Myslím, že už bolo načase. Som presvedčený, že začneme s novou slušnosťou a cťou a že tie neduhy, ktoré tu boli posledné štyri roky, budú minulosťou," konštatoval s presvedčením, že o štyri roky bude život na Slovensku lepší.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies