NBA bude prísnejšie regulovať absenciu hráčov v zápase pre oddych

NETKY.SK • 12 September 2023, 12:45 • 2 min
NBA bude prísnejšie regulovať absenciu hráčov v zápase pre oddych

WASHINGTON - Basketbalová NBA obmedzí možnosť hviezdnym hráčom nenastúpiť na zápas z dôvodu oddychu. Dohodli sa na tom majitelia klubov na základe odporúčania súťažnej komisie.

slovakia

left justify in out

Podľa nových pravidiel súťaže bude môcť klub nechať v zápase oddychovať maximálne jedného hráča, ktorý za uplynulé tri roky nastúpil v Zápase hviezd, alebo bol v najlepšej päťke ligy. V prípade prvého porušenia tohto pravidla dostane klub pokutu 100.000 dolárov, druhého 250.000 a všetkých ďalších milión dolárov.


Absencia bude tolerovaná v zápasoch, ktoré budú nasledovať v dvoch zápasoch v priebehu dvoch dní u hráčov, ktorí majú aspoň 35 rokov, alebo odohrali minimálne 1000 zápasov v NBA. Oddych však musí vopred schváliť vedenie ligy a preferované budú absencie v domácich zápasoch, aby diváci v niektorých mestách neprišli v istých prípadoch o jedinú šancu vidieť naživo hviezdu súpera, informovala agentúra AFP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR / AFP Foto: Bleacher Report
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies