Ublížili jej, ona im za to kúpila dar

NETKY.SK • 28 Február 2020, 06:21 • 2 min
Ublížili jej, ona im za to kúpila dar

Hnevať sa dá na všeličo. Rozčuľuje sa, keď systém zlyháva a ten nedostatok dokonalosti má vplyv na život. Hnevá sa, keď človek dostáva kritiku, keď je k niekomu ústretový a on mu to oplatí ohováraním. Zdvíha sa vlna odporu, keď ten, kto sľúbil lásku, napokon odstúpil a z toho vyznania ostal len prach.

slovakia

left justify in out

Bez dôvery to nejde
Kde je tá vernosť, kde vymizol ten cit?


Hnevu predchádza dôvera. Nedá sa pocítiť príchuť zrady, pokiaľ nebolo predtým vytvorené puto. Inak by to predsa tak nebolelo, inak by sa tak ťažko nezaspávalo, prehĺtanie sústa by nebolo také zdĺhavé. V duši sa potom nakreslí čierna bodka, tá svedčí o sklamaní. A neodpustenie je potom len odpoveďou na nevyslovenú otázku.

 

img

 

Trochu nevydarený obed
Nastala obedňajšia prestávka a ona sa rozhodla vychutnať si ju. Štedrá porcia dobre uvareného jedla v reštaurácii mala byť jednou z možností, ako si zabezpečiť príjemné popoludnie. Nechýbala jej ani spoločnosť, a tak sa na vybranom mieste zahĺbila do rozhovoru.


Vtom jej ale čosi udrelo do oka. O niekoľko stoličiek pred ňou, sa smiala dvojica. Premýšľala, že ju pozdraví, veď oboch poznala. Jeden bol dokonca jej spolupracovník, udržiavala s ním taký pracovný vzťah, ktorý sa nezaobišiel bez viery v dobré. Než ale stihla vstať a naplniť svoj zámer, prenikol k nej útržok konverzácie, ktorú dvojica viedla. Otvorenými ústami dala najavo prekvapenie. Spoločnou témou bola ona! Hovorilo sa o nej vôbec nie lichotivým spôsobom, naopak, urážka a výsmech padali z každého slova.

 

Dar
Po prvotnom spamätaní sa nasledovala trpkosť. Myseľ jej znovu a znovu pripomínala, ako hrubo sa o nej vyjadrovali, aké nepravdy si medzi sebou o nej vymieňali. V jej vnútri narastal zmätok a hnev. Spytovala sa, ako by sa mala správať, ako im naznačiť, že vie o zrade. V modlitbe ju však Boh postavil pred rozhodnutie, ktoré vonkoncom nebolo ľahké učiniť. „Kúp im dar," nabádal ju.

 

img


Zasmiala sa, ale smiech to nebol veselý. Pocity jej našepkávali čosi iné, ale ona vedela, že ak má kráčať v šťastí, neodpustenie jej v tom bude brániť. A tak to urobila. Kúpila dva dary a poslala im ich. Nijako sa im nemstila, nebrala si ich do úst, aby im poškodila povesť. Biblia ju naučila, že má milovať nepriateľov a bez ohľadu na to, aké veľké je ukrivdenie, Boh by nežiadal niečo, čo človek nie je schopný vykonať.

 

Je to liek
Odpustenie lieči dušu. Je to ono, ktoré zdvíha zo zeme, keď je pád príliš tvrdý a telu sa akosi nechce postaviť. Odpustenie je vitamín, ktorý sa má preventívne užívať proti budúcemu zatrpknutiu. Kto raz zatrpkne, znecitlivie. A ten, kto znecitlivie, nebude sa nikdy skutočne smiať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies