Venezuelská vláda hovorí o zmarení ďalšieho pokusu o puč

NETKY.SK • 14 Február 2015, 08:47 • 2 min
Venezuelská vláda hovorí o zmarení ďalšieho pokusu o puč

CARACAS - Venezuelskí predstavitelia v piatok oslavovali zmarenie ďalšieho pokusu o štátny prevrat, ktorý sa mal v krajine uskutočniť počas prvého výročia vypuknutia vlny protivládnych protestov.

slovakia

left justify in out

Prezident Nicolás Maduro ešte vo štvrtok večer informoval o zadržaní generála vzdušných síl vo výslužbe, ktorý sa údajne spolu s 13 ďalšími osobami podieľal na sprisahaní proti socialistickému vedeniu. Skupina podľa neho plánovala v deň výročia zaútočiť na viaceré vládne budovy vrátane prezidentského paláca. Predseda venezuelského parlamentu Diosdado Cabello v rámci televízneho vystúpenia uviedol, že do sprisahania je zapletených 11 vojakov vrátane zadržaného generála, pričom ako plánovačov menoval taktiež dvoch opozičných politikov a istého podnikateľa. Ako dôkaz ukázal fotografie zbraní a iných predmetov, ktoré podľa neho našli u týchto osôb.

 

Venezuelská vláda hlási odhalenie údajných plánov prevratu pomerne často a zadržanie troch príslušníkov vojenského letectva v tejto súvislosti oznamoval Maduro aj minulú jar. O vývoji vtedajšieho prípadu však nie je nič známe. Výsledkom násilia sprevádzajúceho minuloročné pouličné protesty proti zločinnosti a stavu venezuelskej ekonomiky bolo vyše 40 mŕtvych a stovky zranených.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies