Veľvyslanectvo Ruska požaduje od Veľkej Británie ospravedlnenie kvôli obvineniam v prípade Skripaľa

NETKY.SK • 28 Máj 2018, 17:31 • 2 min
Veľvyslanectvo Ruska požaduje od Veľkej Británie ospravedlnenie kvôli obvineniam v prípade Skripaľa

LONDÝN - Británia by sa mala ospravedlniť za neprimerané obvinenia v súvislosti s incidentom v Salisbury, vyhlásil pre RIA Novosti tlačový tajomník ruského veľvyslanectva v Londýne. Informuje RIA.ru.

slovakia

left justify in out

Zástupca veľvyslanectva pripomenul, že uplynuli takmer tri mesiace od toho, keď britské úrady vzniesli voči Rusku vážne obvinenia. Pritom tajomník ruského veľvyslanectva zdôraznil, že žiadne dôkazy sa nikdy nepreukázali. 
   

1. mája Mark Sedwill, poradca britského predsedu vlády pre národnú bezpečnosť uviedol, že vyšetrovanie nemalo žiadnych podozrivých .
   

"Každý už teraz vie z oficiálnych vyhlásení a správ tlače, že jedovatá látka A-234 podľa britskej klasifikácie, bola vyrobená v desiatkach západných krajín. Samotný život to dokazuje, že britské obvinenia sú založené na ničom, okrem niektorých údajov, ktoré sa nedajú potvrdiť," poznamenal tlačový tajomník ruského veľvyslanectva. 
   

On tiež vyzval Londýn odpovedať na všetky otázky položené Moskvou, začať spoluprácu s ruskými orgánmi činnými v trestnom konaní a ukončiť izoláciu obetí v Salisbury.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies