UEFA predstavila loptu pre EURO 2020

NETKY.SK • 7 November 2019, 18:15 • 2 min
UEFA predstavila loptu pre EURO 2020

HERZOGENAURACH - Európska futbalová únia (UEFA) v stredu predstavila oficiálnu loptu, s ktorou sa bude hrať EURO 2020. Jej názov je symbolický a vznikol spojením dvoch slov.

slovakia

left justify in out

Boje v kvalifikačných skupinách na futbalové EURO 2020 sa končia už tento mesiac. Aj to značí, že Európa sa už na budúci rok ponorí do atmosféry najsledovanejšieho športu na planéte. UEFA už navyše aj predstavila oficiálnu loptu, s ktorou sa bude hrať počas celého trvania turnaju. Jej názov je Uniforia, vznikol spojením slov jednota a eufória.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

El balón oficial para la Eurocopa 2020. UNIFORIA. #Adidas #Euro2020 #Oficial #Uniforia #SomosInvictos

Príspevok, ktorý zdieľa Invictos (@somosinvictos),

 

Dizajn lopty obsahuje silné farebné linky doplnené šedo-čiernymi ťahmi štetca, ktoré majú symbolizovať zmazanie hraníc v Európe počas podujatia. "Pri navrhovaní lopty chceme vždy vziať do úvahy súčasnú kultúru a duch doby. Majstrovstvá Európy sú skvelou príležitosťou ukázať silu a jednotu fanúšikovskej komunity," vyhlásila dizajnérka výrobcu lopty Anika Marie Kennaughová.

 

EURO 2020 sa bude hrať od 12. júna do 12. júla v dvanástich mestách v rôznych krajinách.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies