Veľvyslanec USA na Ukrajine: Voľby separatistov neuznáme

NETKY.SK • 28 Október 2014, 14:26 • 2 min
Veľvyslanec USA na Ukrajine: Voľby separatistov neuznáme

KYJEV - Spojené štáty neuznajú voľby, ktoré sa budú konať v oblastiach na východe Ukrajiny pod kontrolou separatistov. Podľa agentúry Ukrinform to uviedol na Twitteri americký veľvyslanec na Ukrajine Geoffrey Pyatt.

slovakia

left justify in out

 

 

Voľby lídrov a parlamentov samozvanej Doneckej ľudovej republiky a Luhanskej ľudovej republiky sú naplánované na 2. novembra.
     

Spojené štáty však podľa Pyatta neuznajú žiadne voľby, ktoré nie sú v súlade s ukrajinskými zákonmi a nemajú "výslovný súhlas" vlády v Kyjeve.
     

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov predtým vyhlásil, že Moskva voľby uzná. Voľby budú podľa neho "veľmi dôležité z hľadiska legitimizácie moci".
     

"Myslíme si, že je to jeden z najdôležitejších aspektov dohôd z Minska... Dúfame, že voľby sa uskutočnia tak, ako to bolo dohodnuté... A samozrejme, že uznáme ich výsledky. Dúfame, že ľudia budú môcť vyjadriť svoju vôľu slobodne a nikto zvonka sa ju nepokúsi narušiť," dodal šéf ruskej diplomacie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies