Štefan Holý: Podpredseda vlády pre legislatívu a plánovanie

NETKY.SK • 27 Marec 2020, 13:11 • 2 min
Štefan Holý: Podpredseda vlády pre legislatívu a plánovanie

Vyštudoval právo na trnavskej univerzite, neskôr sa mu aj venoval. V minulosti manažoval viacero veľkých projektov. V predvolebných diskusiách sa hovorilo, že by sa mal stať ministrom dopravy. Situácia sa však zmenila.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Rezort dopravy nezískal

Do poslednej chvíle sa nevedelo, kto sa v novej vláde stane ministrom dopravy. Rezort pod svoje krídla dostalo hnutie Sme Rodina, no ministrom sa nakoniec nestal Štefan Holý, ale nominant strany Andrej Doležal. Pritom práve Holý vystupoval v predvolebných debatách s tým, že nájomné byty pre Slovákov bude nová vláda schopná zabezpečiť. 

 

img

 

Spolupráca 

Holého minulosť je spájaná s podnikateľom Vladimírom Poórom, stretol sa sním v niekoľkých firmách. Ten bol najprv politikom za stranu HZDS, a neskôr mal blízko k SMER-SD.

 

Nájomné byty sa zatiaľ neujali

V strane Sme Rodina pôsobí ako ekonomický expert. Ministrom dopravy by sa možno aj stal, ale Rada pre rozpočtovú zodpovednosť zmietla zo stola jeho model financovania nájomných bytov. V jednej z predvolebných relácii proti tomuto návrhu vystúpil aj predseda SaS Richard Sulík. V novej vláde ale nakoniec získal post vicepremiéra pre legislatívu.

 

img

 

Povinnosti a kompetencie

Má na starosti procesy prijímania stanoviska vlády k návrhu zákonov, zabezpečovanie strategického plánovanie SR, ako aj riadenie a koordináciu strategických projektov vypracovaných vládou SR. V neposlednom rade má na starosti aj analytickú činnosť podpory hospodárskej a sociálnej politiky štátu.

 

ZOŠ Trnava

V roku 2018 odhadol časopis Forbes jeho majetok na 80 miliónov eur. V Trnave je okrem iného vlastníkom ZOŠ Trnava, ktorá funguje ako najväčší podnik na servis a opravy železničných vozňov v strednej Európe.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa @janfns,

 

Vyjadrenie predsedu Kollára 

Predseda strany Sme Rodina Boris Kollár sa k prepojeniu Holého a Poóra vyjadril v relácii TV Markíza Na Telo nasledovne: "Rozhodne by sme pána Poóra do železníc ani do diaľnic nepustili, to vám môžem garantovať."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies