Veliteľa Pravého sektora v Zakarpatsku zaradili na zoznam hľadaných

NETKY.SK • 18 August 2015, 16:20 • 2 min
Veliteľa Pravého sektora v Zakarpatsku zaradili na zoznam hľadaných

KYJEV - Ukrajinské úrady zaradili veliteľa extrémistickej organizácie Pravý sektor v Zakarpatskej oblasti Romana Stojku na zoznam hľadaných osôb. Informovala o tom dnes agentúra UNIAN s odvolaním sa na ukrajinské ministerstvo vnútra.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa neho miesto pobytu Stojku nie je známe od 17. augusta. Na zoznam hľadaných bol zaradený z dôvodu vyhýbania sa trestnému stíhaniu. Je totiž podozrivý z vytvorenia teroristickej skupiny.


Podľa neoficiálnych údajov, píše UNIAN, úrady zistili totožnosť desiatich z 13 ľudí vrátane Stojku, ktorí boli údajne zaplatení do prestrelky v Mukačeve v Zakarpatskej oblasti.


K incidentu došlo 11. júla medzi členmi Pravého sektora a stúpencami miestneho politika a ukrajinského poslanca Mychajla Laňa, ktorý patrí medzi oponentov radikálnych nacionalistov. Proti ozbrojencom z Pravého sektora zasiahli aj ukrajinské bezpečnostné zložky, pričom vypukli ťažké boje za použitia automatických zbraní a granátometov. Pri prestrelke zahynuli dvaja členovia Pravého sektora.


Vodca hnutia Dmytro Jaroš tvrdil, že jeho muži konfrontovali policajtov, ktorí boli zapletení do pašeráctva.


Niekoľko členov hnutia sa stále ukrýva v okolitých lesoch. Ukrajinská bezpečnostná služba (SBU) ich vyzvala, aby sa dobrovoľne vzdali.
Patová situácia v Mukačeve podľa agentúry AP viedla k rozkolu v Pravom sektore, desiatky bojovníkov odišli na protest do iných skupín.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies