Večera v oblakoch či miesto, kde si pochutnávali Red Hot Chilli Peppers: Pozrite si najlepšie zážitkové reštaurácie v Bratislave

NETKY.SK • 21 Október 2023, 15:06 • 2 min
Večera v oblakoch či miesto, kde si pochutnávali Red Hot Chilli Peppers: Pozrite si najlepšie zážitkové reštaurácie v Bratislave

Život v hlavnom meste ponúka veľkolepé množstvo možností. Jednoznačne ide aj o reštaurácie, ktoré dokážu priniesť úľavu od každodenného varenia a zhonu. Ak si chcete čas od času dopriať trochu rozkoše a luxusu, prinášame vám typy na zážitkové reštaurácie v Bratislave ktoré stoja za to.

slovakia

left justify in out

Netradičné Mezcalli

 

"Našim snom je, že Vás v našej reštaurácii dokážeme preniesť do srdca Mexika vďaka tradičným, ale inovatívnym jedlám a nápojom, ktoré Vám dovolia zažiť aspoň kúsok z mexickej kultúry," nájdete na ich webovej stránke.

Tátozážitková reštaurácia vám ukáže tradičné mexické jedlá, no to nie je všetko. Je dôležité spomenúť aj samotnú atmosféru, ktorá na tomto mieste dominuje. Miesto je krásne vyzdobené a náladu dotvára veselá hudba.

Na stene visí veľký obraz mexickej maliarky Fridy Kahlo, na iných tradičné sombréra.

"Z ďalekého Mexika do hlavného mesta Slovenska. Majster kuchárskeho umenia Vám prinesie jedlo pripravené s láskou, ktoré zasýti Vašu dušu," píše sa ďalej o mieste na stránke.

Jedlo je výborné, skvelé, ak chcete rozšíriť svoju paletu chutí o niečo netradičné.

Odporúčame však rezervovať stôl vopred, keďže môže byť ťažké nájsť z čista jasna voľné miesto.

 

Raj v oblakoch Veža - Kamzík

 

Reštaurácia, kde máte Bratislavu na dlani. 

"Vychutnajte si posedenie v jedinečnej otočnej reštaurácii s dokonalým 360 ° výhľadom na Bratislavu a jej zelené okolie. Príjmite pozvanie do reštaurácie s dobrými vyhliadkami a ponúknite sa kulinárskymi špecialitami nielen z tradičnej bratislavskej kuchyne,"  píšu na svojej webovej stránke.

Vstup do reštaurácie je spoplatnený, platíte päť eur ako dospelá osoba.

Miesto ponúka nádherný výhľad vhodný na špeciálne udalosti. Kým vy sedíte pokojne pri jedle, stôl sa vám pomaličky otáča okolo osi reštaurácie. Kým vy ste sa presunuli z hlavného jedla na dezert, pozeráte sa už na úplne inú časť Bratislavy.

Otáčanie je však nevtieravé a pomalé, jedlo chutí výborne a navyše vám zostane zážitok.

 

Slávne Bratislavské UFO

 

Ak túžite po večeri medzi oblakmi, UFO je ideánym miestom.Turistická atrakcia sa síce neotáča, ako spomínaná otočná veža, je však jedinečná niečím iným.

"Pozývame Vás medzi hviezdy, dotknúť sa oblohy a užiť si výnimočné chvíle v našich priestoroch. Svetovou gastronómiou v UFO reštaurácii, dokonalým servisom, ale aj exkluzívnymi cocktailmi v UFO bare z každej návštevy vykúzlime nezabudnuteľný zážitok," uvádza sa na webstránke.

Čo sa týka jedálníčka, fungujú na báze obmieňania v rámci sezónnej ponuky. Nájdete tu prepojenie áziijsko-mediteránskej kuchyne, ale aj 8 chodové degustačné menu DÉGUSTATION de la MAISON, na prípravu ktorého používajú "suroviny z okruhu 30tich kilometrov od Bratislavy".

"Sľubujeme, že vo výške 85 m chutí aj espresso, alebo pohár šampanského oveľa lepšie," znejú posledné riadky ich sebaprezentácie.

 

Irin, obľúbenec Red Hot Chili Peppers?

 

Reštaurácia s názvom Irin sa nachádza v centre Bratislavy na Rudnayovom námestí.

"Irin. je jedlo. A jedlo je emócia. Chceme aby ste s ňou odchádzali naplnení do sýta," pýšia sa na ich webovej stránke.

Toto zaujímavé miesto navštívili aj hudobníci, ktorí mali v Bratislave 12. júna koncert na hudobnom festivale Lovestream, ktorý sa konal na Národnom futbalovom štadióne. Hudobná skupina Red Hot Chili Peppers podnik priam prepadla bez rezervácie.

"Naše menu je živé, dynamické a mení sa na základe sezónnosti, dostupnosti ingrediencií a kreativite. Môžete očakávať 9 chodov (85€), s dvoma základnými možnosťami párovania – vínneho (45€) alebo nealkoholického (40€)," píše sa ďalej na webstránke o luxusnej bratislavskej reštaurácii.

 

 

Nádych zahraničia u nás na Slovensku

 

 

Šéfkuchár Lukáš Hesko prezradil, že Red Hot Chili Peppers prišli bez rezervácie. „Iba sa z ničoho nič objavili a ja som si v tom momente povedal: Panebože, nemám dosť mäsa a nemám ich kde usadiť.“ Personál nečakanej návšteve napokon našiel stôl na rohu pod balkónom. 

Šéfkuchár povedal, že členovia skupiny boli neskutočne milí a zhovievaví. Lukáš Hesko kedysi pracoval v michelinskej reštaurácii Gatrologik či v reštaurácii Mathias Dahlgren Matsalen, v tom čase 21. najlepšej reštaurácii sveta.

Základom návštevy reštaurácie je úžasné deväťchodové menu a ľuďom sa počas podávania prihovára aj samotný šéfkuchár Hesko. Menu postupne nosia, a každé jedlo ti opíšu, vysvetlia, prečo ho takto vyskladali či odkiaľ pochádzajú suroviny.

Zdroje:

https://www.mezcalli.sk/

https://veza.sk/

https://www.redmonkeygroup.com/sk/ufo-restauracia-bar.html

https://irinrestaurant.com/#story

https://refresher.sk/116483-Red-Hot-Chili-Peppers-u-nas-jedli-v-arabskom-bistre-a-restauracii-Irin-Obsluzila-ich-fanusicka-ktora-mala-vytetovane-ich-logo

https://refresher.sk/110206-Michelinsky-potencial-v-centre-Bratislavy-Zazitkova-restauracia-Irin-znameho-sefkuchara-Heska-ponuka-9-chodove-gastroumenie

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
foto: sortiraparis.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies