Použijú jadrové zbrane? Putin a Šojgu s ráznou odpoveďou!

NETKY.SK • 16 August 2022, 11:18 • 2 min
Použijú jadrové zbrane? Putin a Šojgu s ráznou odpoveďou!

MOSKVA - Ruský minister Šojgu vylúčil použitie jadrových zbraní na Ukrajine, Vladimír Putin zároveň obvinil USA, že umelo predlžujú vojnu v snahe destabilizovať celý svet.

slovakia

left justify in out

Ruský prezident Vladimir Putin v utorok obvinil Washington zo snáh predlžovať konflikt na Ukrajine a roznecovať napätie aj v iných častiach sveta, napríklad nedávnou návštevou predsedníčky Snemovne reprezentantov amerického Kongresu Nancy Pelosiovej na Taiwane. 

„Situácia na Ukrajine ukazuje, že Spojené štáty sa pokúšajú predĺžiť tento konflikt. A presne takto isto sa snažia zvyšovať potenciál konfliktov v Ázii, Afrike a v Latinskej Amerike," povedal Putin na bezpečnostnej konferencii v Moskve.

 

Z domova: OĽaNO: Matovič je prenasledovaný ako obete komunizmu

 

obrazok

 

Návšteva Pelosiovej na Taiwane, ktorý Čína považuje za súčasť svojho územia, podľa Putina nebola iba „cestou jednej nezodpovednej političky, ale súčasťou zámernej stratégie Spojených štátov na destabilizáciu a vytváranie chaosu v tejto oblasti a vo svete."

 

Podobne sa vyjadril minister obrany Sergej Šojgu. Ten tiež uviedol, že „Rusko nemá potrebu použiť v rámci takzvanej špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine jadrové zbrane." 
 

img

 

Šojgu na konferencii v Moskve tiež povedal, že operácie ukrajinskej armády, brániacej sa ruskej invázii, plánujú Spojené štáty a Británia. Kritizoval aj zvyšovanie vojenskej prítomnosti NATO v krajinách strednej a východnej Európy.

Minulý týždeň sme vás informovali, že ruský exprezident Dmitrij Medvedev v súvislosti s ostreľovaním Záporožskej jadrovej elektrárne na juhu Ukrajiny, obsadenej Ruskom, varoval západných spojencov Kyjeva, že nehody sa môžu prihodiť i v európskych atómových elektrárňach. 

 

Vyzerá to teda, že Šojgu i samotný Putin si na rozdiel od Medvedeva uvedomujú, aké následky by mal výbuch v Záporoží či použitie jadrových zbraní na celý svet.

 

Zo sveta: Brit založil kampaň Neplaťte! Pridal sa k nemu ohromujúci počet ľudí



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies