Čo urobili policajti po zrážke so srnkou?

NETKY.SK • 24 September 2020, 16:02 • 2 min
Čo urobili policajti po zrážke so srnkou?

Polícia každoročne v období začínajúcej sa jesene upozorňuje na nevyhnutnosť ešte viac zvýšiť ostražitosť na cestách, pretože sa začína obdobie ruje.

slovakia

left justify in out

Mnoho šoférov pri zrážke s lesnou zverou spanikári, resp. netuší, čo má nasledovať z ich strany po takejto nepríjemnej udalosti. Portál Carhelp odporúča šesť bodov, ktoré je dôležité urobiť po zrážke. Najdôležitejšie sú však prvé štyri kroky - bezpečne odstaviť auto na krajnicu, zapnúť výstražné smerovky, obliecť si reflexnú vestu, vybrať trojuholník a položiť ho na viditeľné miesto v dostatočnej vzdialenosti od miesta nehody a napokon zavolať na č. 158.

 

 

Neutekať a nebrať

Mnoho ľudí by sa mohlo nazdávať, že takto získaný úlovok je možné naložiť, neskôr skonzumovať či darovať. Nie je to tak. „V žiadnom prípade miesto nehody neopúšťajte. Zrazená zver, ktorá zostane ležať na ceste môže ohroziť iného vodiča a pre vás by plynula civilno-právna a v horšom prípade trestno-právna zodpovednosť,“ zdôrazňuje portál s tým, že zákon zakazuje odniesť si zrazené zviera v kufri auta.

 

Pytliačenie?

Za to by totiž pre podozrenie z vykonania trestného činu pytliactva hrozilo až dva roky odňatia slobody. Portál pridal aj čísla zrazených zvierat - kým v v roku 2010 to bolo 1880, rok 2017 priniesol 2931 takýchto nehôd.

 

 

Príkladní príslušníci

Polícia SR pomohla pri jednej z takýchto nehôd, o čom vydal svedectvo Pavol, ktorý na ceste z Trenčína do Bojníc, neďaleko mesta Partizánske, zrazil srnku. „Priamo za mnou išlo policajné vozidlo z Prievidze. Policajti ihneď zastavili, poradili mi, čo mám robiť a až do príchodu špecialistu na nehody a poľovníkov riadili dopravu, aby nedochádzalo ku kolíznym situáciám,“ vysvetlil šofér.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies