Ruský veľvyslanec v Spojených štátoch vysvetlil, za akých okolností použije Moskva jadrové zbrane

NETKY.SK • 13 Marec 2019, 07:22 • 2 min
Ruský veľvyslanec v Spojených štátoch vysvetlil, za akých okolností použije Moskva jadrové zbrane

WASHINGTON - Stane sa to len v prípade ohrozenia existencie krajiny, uistil Anatoly Antonov.

slovakia

left justify in out

Rusko nikdy nepoužije jadrové zbrane na zabránenie regionálnym konfliktom, ich použitie je možné len v prípade ohrozenia existencie krajiny. Uviedol to ruský veľvyslanec v Spojených štátoch, Anatolij Antonov, ktorý vystúpil na konferencii v nadácii Carnegie vo Washingtone.

 

"Nepoužijeme jadrové zbrane na zabránenie regionálnemu ozbrojenému konfliktu. Naliehavo vás žiadam, aby ste si prečítali oficiálne dokumenty uverejnené vo voľnom prístupe orgánov Ruskej federácie," zdôraznil diplomat. "USA nie sú našimi súpermi. Ako som už mnohokrát povedal, považujeme Spojené štáty za partnera a je na vás, aby ste sa rozhodli, kto sme pre vás," povedal veľvyslanec Ruskej federácie.

 

Tiež nazval vymyslenými tvrdenia, že Rusko môže byť prvým, kto začne jadrový útok. "Na túto tému je príliš veľa vymyslených správ. Neexistuje žiadna koncepcia jadrového útoku z našej strany. Naša vojenská doktrína jasne stanovuje, kedy a za akých okolností môžeme použiť jadrové zbrane – ak dôjde k útoku proti Ruskej federácii, existuje hrozba pre existenciu krajiny," vyhlásil Antonov.

 

Ruský prezident Vladimír Putin už predtým povedal, že ruská koncepcia využívania jadrových zbraní neznamená preventívny úder.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies