Včerajšia nehoda autobusu v trebišovskom okrese si vyžiadala ľahké zranenia 34 osôb. Polícia začala trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví a všeobecné ohrozenie

NETKY.SK • 18 December 2023, 17:30 • 2 min
Včerajšia nehoda autobusu v trebišovskom okrese si vyžiadala ľahké zranenia 34 osôb. Polícia začala trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví a všeobecné ohrozenie

DARGOV / SEČOVCE - Včera (17.12.) okolo 06.25 hodine došlo na štátnej ceste I/19 medzi obcou Dargov a mestom Sečovce v trebišovskom okrese k dopravnej nehode autobusu, ktorá si, našťastie, nevyžiadala žiadne straty na životoch.

slovakia

left justify in out

Podľa doterajších zistení 58-ročný vodič, štátny občan Ukrajiny, viedol autobus zn. Neoplan smerujúci k ukrajinským hraniciam na pravidelnej medzištátnej linke po štátnej ceste I/19 v smere od obce Dargov na mesto Sečovce, kde na priamom úseku cesty z doposiaľ nezistených príčin zišiel s autobusom mimo vozovku a prevrátil sa na pravý bok na priľahlé pole. V čase dopravnej nehody sa v autobuse nachádzalo 53 cestujúcich, vrátane dvoch vodičov. Na mieste udalosti zasahovali všetky záchranné zložky. Všetky osoby, ktoré sa v autobuse nachádzali, boli prevezené posádkami RZP a autobusom HaZZ do nemocníc do Košíc a Trebišova.

Podľa predbežných lekárskych správ 34 osôb utrpelo ľahké zranenia, z toho  9 cestujúcich utrpelo pri dopravnej nehode poranenia s dobou liečenia od 7 do 42 dní a 25 cestujúcich utrpelo ľahké zranenia s dobou liečenia do 7 dní. Obaja vodiči  boli podrobení dychovej skúške s negatívnym výsledkom. U vodiča, ktorý v čase nehody viedol autobus, bol odobratý biologický materiál na toxikologické vyšetrenie.  

 

Polícia miesto udalosti dôkladne zadokumentovala aj za účasti znalca z odboru cestná doprava. Úsek cesty bol úplne uzavretý na nevyhnutné potrebný čas z dôvodu dokumentovania miesta udalosti a záchranných prác po dopravnej nehode, vyťahovania a odtiahnutia havarovaného autobusu z miesta nehody.  Cestnú premávku na mieste usmerňovali príslušníci Policajného  zboru a dopravu odkláňali na obchádzkovú trasu.


Počas dokumentovania prípadu poskytli potrebnú súčinnosť aj pracovníci výjazdového krízového intervenčného tímu – Ipčko Prešov i pracovníčky Slovenskej humanitnej rady – Blue Dot Michalovce.    


Vec na mieste prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného  zboru v Trebišove, ktorý v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví v súbehu s trestným činom všeobecného ohrozenia. Autobus bol zaistený na účely znaleckého skúmania. Presná príčina vzniku dopravnej nehody a jej bližšie okolnosti budú predmetom ďalšieho vyšetrovania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MV SR / KR PZ KE, Foto: Nový Čas / TASR / Roman Hanc
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies