Slovenská republika reaguje na nárast tranzitnej migrácie

NETKY.SK • 6 November 2023, 16:00 • 2 min
Slovenská republika reaguje na nárast tranzitnej migrácie

BRATISLAVA - Za uplynulý deň bola na našom území zachytená skupina 15 osôb, ktoré sa snažili neoprávnene vstúpiť cez slovensko-maďarskú hranicu na naše územie v oblasti Ipeľského predmostia. Skupina osôb, pochádzajúcich zo Sýrie, bola okamžite zadržaná a následne presunutá do útvaru policajného zaistenia v Sečovciach.

slovakia

left justify in out

“Takéto opatrenia boli prijaté s cieľom obmedzenia ich voľného pohybu na dobu 30 dní a tým vyslať jasný signál migrantom i prevádzačom, že prístup Slovenska sa diametrálne mení. Opatrenia sú prijímané s cieľom zabezpečiť bezpečnosť a verejný poriadok v krajine a ochrániť územie Slovenskej republiky,” zdôraznil minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. 


Policajný zbor má pre tieto osoby vyčlenené kapacity v útvaroch policajného zaistenia v Sečovciach a Medveďove, z ktorých každé sú schopné zabezpečiť ubytovanie a poskytnúť základnú starostlivosť pre približne 200 osôb. 

S ohľadom na nárast tranzitnej migrácie v poslednom období bude ministerstvo vnútra potrebovať podporu Ozbrojených síl SR pri zabezpečovaní týchto útvarov a ochrane hraníc, ktorá už bola zo strany ministerstva obrany prisľúbená.


Nárast nelegálnej migrácie bol zaznamenaný v rôznych častiach Európy a vyžaduje si dôraznú reakciu všetkých členských štátov EÚ.


V rámci rozsiahlej operácie v Srbsku, ktorá bola zameraná na boj proti tranzitnej migrácii, bolo zadržaných 3 811 nelegálnych migrantov, skontrolovaných viac ako 61 000 vozidiel a 320 objektov/zariadení. Taktiež bolo zaistených 5 automatických pušiek, 5  pištolí a 1 511 kusov streliva, zatknutých 8 prevádzačov, 1 osoba v pátraní, zadržaných celkovo 70 osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: MV SR, Foto: SITA (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies