VC Maďarska vyhral Webber, na čele vystriedal Hamiltona

NETKY.SK • 2 August 2010, 07:50 • 2 min
VC Maďarska vyhral Webber, na čele vystriedal Hamiltona

VC Maďarska vyhral Webber, na čele vystriedal Hamiltona

slovakia

left justify in out

img

Austrálsky pilot Mark Webber sa stal víťazom Veľkej ceny Maďarska, 12. pretekov seriálu MS formuly 1. Pilot stajne Red Bull si na konto si pripísal štvrté víťazstvo v sezóne a na čele priebežného poradia seriálu MS vystriedal Lewisa Hamiltona. Brit musel v 24. kole odstaviť monopost mimo trate. Pilota McLaremu zradila prevodovka a po prvý raz v sezóne musel preteky predčasne opustiť. Na druhom mieste preťal cieľovú čiaru Fernando Alonso na Ferrari, tretí skončil ďalší zástupca Red Bullu, Nemec Sebastian Vettel.
      "Dnes som dostal malý darček. Sebastian mal veľkú smolu. Naším cieľom bolo double, žiaľ, nepodarilo sa. Napriek tomu sme získali značný počet bodov," povedal v cieli šťastný Austrálčan.
      Víťaz kvalifikácie Vettel si po štarte v súboji s Alonsom udržal pozíciu, jazdec Ferrari sa však dostal pred jeho tímového kolegu Webbera. Nemec každým kolom zväčšoval svoj náskok, Austrálčana brzdil dvojnásobný majster sveta.
      V 15. kole musel na trať safety car kvôli prekážke - neidentifikovanej časti monopostu. Jazdci zo špice poradia to využili na zastávku v boxoch, na trati zostali iba Rubens Barichello a Webber. V boxovej uličke sa zrazili Robert Kubica a Adrian Sutil, ktorí poškodili svoje monoposty. Nemec predčasne skončil, Poliak sa síce vrátil na trať, no so stratou celého kola. Na konci uličky zostal stáť Nico Rosberg so zle pripevneným pravým zadným kolesom. To sa nekontrolovane rozbehlo uličkou a mechanici pred ním museli odskakovať.
      Pri zastávke sa do čela dostal Webber a polepšil si Hamilton, ktorý sa dostal na štvrté miesto. V 24. kole však predčasne skončil. V 32. kole musel druhý Vettel prejsť boxovou uličkou za nedodržanie vzdialenosti za safety car a klesol na tretie miesto. Webber si aj po zastávke v 43. kole udržal pozíciu lídra podujatia a ako prvý preťal na okruhu Hungaroring cieľovú pásku.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies