Severná Kórea veselo porušuje dohody, otestovala nový raketový systém

NETKY.SK • 1 August 2019, 08:07 • 2 min
Severná Kórea veselo porušuje dohody, otestovala nový raketový systém

SOUL - Severná Kórea oficiálne priznala, že pod dohľadom vodcu Kim Čong-una otestovala nový raketový systém.

slovakia

left justify in out

Podľa oficiálnych správ zo Severnej Kórey išlo o test nového raketometu s riadenými strelami "veľkého kalibru", ktoré "budú hrať hlavnú úlohu pri pozemných vojenských operáciách".

 

 

Pozorovatelia z radov juhokórejskej armády uviedli, že KĽDR odpálila minimálne dve balistické rakety stredného doletu. Preleteli 250 kilometrov vo výške 30 kilometrov nad morom a následne dopadli do Japonského mora.

 

Podobného činu sa Severná Kórea dopustila aj minulý týždeň vo štvrtok, keď zasa z prístavného mesta Wonsan odpálila dve rakety krátkeho doletu. Taktiež smerovali do Japonského mora. Vtedy Kim uviedol, že ide o varovanie je Južnú Kóreu a USA, ktoré plánujú spoločné vojenské cvičenie.

 

img

 

Nemenovaný predstaviteľ americkej armády však uviedol, že na plánoch týkajúcich sa vojenského cvičenia sa nič nemení. Uskutočnia sa tak, ako každý rok.

 

Británia, Nemecko a Francúzsko medzičasom požiadali Bezpečnostnú radu OSN, aby sa vo štvrtok zišla za zatvorenými dverami a prerokovala najnovšie raketové testy Severnej Kórey.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies