Klein opäť bez víťazstva, jeho budúcnosť v UFC je ohrozená

NETKY.SK • 17 Október 2021, 12:12 • 2 min
Klein opäť bez víťazstva, jeho budúcnosť v UFC je ohrozená

LAS VEGAS – Slovenský bojovník Ľudovít Klein prehral vo svojom treťom zápase v prestížnej UFC. Nad jeho sily bol Američan Nate Landwehr.

slovakia

left justify in out

Zápas v perovej váhe do 66 kg bol pre nášho zástupcu mimoriadne dôležitý, keďže v predchádzajúcich dvoch dueloch si na konto pripísal výhru a prehru. Jeho pôvodný kontrakt v UFC platil na tri zápasy a ak by zvíťazil, s najväčšou pravdepodobnosťou by si svoje pôsobenie v najvýznamnejšej MMA organizácii na svete ešte predĺžil. Prehra by, naopak, zrejme znamenala koniec jeho sna.

 

 

Klein vstupoval do zápasu s Landwehrom ako mierny favorit, Američan sa však dobre pripravil a dával si pozor na nebezpečné kopy slovenského bojovníka. Úspešne sa mu darilo aj kúskovať tempo duelu, Klein sa často ocital na pletive, kde ho súper triafal nepríjemnými údermi kolenom. Zlom prišiel v 3. kole. Klein sa pokúšal vziať Landwehra pod seba, protivník však vynikajúco zareagoval a na zemi sa ocitol Klein. Následne sa mu podarilo aplikovať škrtenie Anaconda choke a prinútil Kleina vzdať sa.

 

 

„Mrzí ma to, ľudia. Čoskoro k tomu poviem viac. Ďakujem tým, ktorí mi fandili, stále fandia a stoja pri mne,“ vyjadril sa Klein, ktorý do UFC vtrhol ako veľká voda a vo svojom debutovom zápase zvíťazil po knokaute v priebehu 76 sekúnd. Odvtedy však dvakrát za sebou ťahal za kratší koniec a hrozí, že mu spoločnosť UFC neponúkne nový kontrakt, hoci treba dodať, že sa prezentoval atraktívnymi výkonmi.

 

Slovensko má aktuálne v UFC dvoch zástupcov. Len pred pár dňami si vybojoval zmluvu Martin Buday, ktorý zaujal prezidenta Danu Whitea v programe Contender Series po jednoznačnom triumfe nad Lorenzom Hoodom.

 

 

„Martin? Nerád to hovorím, som vlastne rád, že to rozhodca na začiatku pokazil a skočil na to, že Hood dostal prstom do oka, hoci to tak nebolo. Vďaka tejto situácii sme mali možnosť vidieť viac z jeho výkonu. Ak by na to rozhodca neskočil, zrejme by nastal koniec už na začiatku. Inkasoval si niekoľko tvrdých rán na bradu, ale dokázal si sa z toho dostať. Si veľký, silný a tvrdý. Máš 29 rokov a bilanciu 9:1. Si v tej najlepšej forme a ja potrebujem ťažké váhy,“ pochválil ho.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies