EL: Slovan vo Wolverhamptone prehral, Bajrič s ťažkým otrasom mozgu

NETKY.SK • 8 November 2019, 08:55 • 2 min
EL: Slovan vo Wolverhamptone prehral, Bajrič s ťažkým otrasom mozgu

BRATISLAVA - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava podľahli hráčom Wolverhamptonu Wanderers 0:1 vo štvrtkovom zápase 4. kola skupinovej fázy Európskej ligy.

slovakia

left justify in out

Slovenského majstra niekoľkokrát podržal brankár Dominik Greif, v 51. min zneškodnil pokutový kop Rubena Nevesa, ale na Molineux Stadium si napokon čisté konto neudržal. V nadstavenom čase skóroval Mexičan Raúl Jiménez, ktorý rozhodol o triumfe "vlkov" aj v prvom vzájomnom súboji na Tehelnom poli. Zverenci Jána Kozáka sa najbližšie predstavia v pohárovej Európe 28. novembra, keď zavítajú na pôdu tureckého Besiktasu Istanbul.

 



Futbalisti slovenského majstra si prvú šancu vypracovali už v šiestej minúte. Po rohovom kope predĺžil loptu za seba Vernon De Marco, ale slovinský záložník Kenan Bajrič z dobrej pozície netrafil bránku. O dve minúty neskôr sa mohli tešiť z gólu hráči Wolverhamptonu, svoje kvality však ukázal 22-ročný brankár Dominik Greif. Bratislavský rodák výborne reagoval na tečovanú strelu Joaa Moutinha spoza šestnástky a ľavou rukou loptu vyrazil. Následne sa tempo hry upokojilo a diváci na Molineux Stadium nevideli veľa gólových príležitostí. Z úvodného dejstva zaujal ešte strelecký pokus domáceho kanoniera Raúla Jiméneza, ktorý Greif s námahou vytesnil na roh.

V 51. min mali zverenci trénera Nuna Espírita Santa obrovskú šancu na strelenie otváracieho gólu. Po spornom faule Vasila Božikova si loptu postavil na biely bod Ruben Neves, ale Greif vystihol smer jeho strely a pokutový kop zneškodnil. Brankár "belasých" sa vyznamenal aj o šesť minút neskôr, keď si poradil s pohotovým zakončením írskeho obrancu Matta Dohertyho. 

 

Slovinský futbalista Kenan Bajrič utrpel vo štvrtkovom stretnutí Slovana Bratislava v Európskej lige zranenie, ktoré si vyžiadalo dlhé ošetrovanie. V závere riadneho hracieho času na štadióne Wolverhamptonu Wanderers ho pri pokuse o nožničky zasiahol Raul Jimenez, ktorý si za to vyslúžil žltú kartu.

 

Obranca Slovana zostal ležať na trávniku, rozhodcovia museli prerušiť hru na viac než jedenásť minút, Bajriča napokon odniesli na nosidlách so zafixovaným krkom. Holandský hlavný arbiter Hendrikus Nijhuis nadstavil dvanásť minút, počas ktorých Jimenez strelil jediný gól zápasu. "Zatiaľ to vyzerá na ťažký otras mozgu. Zostane tu na noc na pozorovaní, necestuje s nami domov. Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať," sprostredkoval tréner Ján Kozák ml. na pozápasovej tlačovej konferencii prvé informácie.

 

 

Priamo na trávniku bol svedkom Bajričov spoluhráč a krajan Andraž Šporar: "Súper ho kopol do hlavy, nevedel o sebe tridsať, štyridsať sekúnd. Keď prišiel k sebe, povedal, že to bude v poriadku, potvrdili to aj lekári a fyzioterapeuti. Cez noc bude v nemocnici a v piatok príde domov. Dúfam, že je pravda, že mu nie je nič horšie."


Európska liga 2019/2020 vo futbale - 4. kolo - K-skupina - štvrtok:

Wolverhampton Wanderers (Angl.) - ŠK Slovan Bratislava (SR) 1:0 (0:0)
Gól: 90.+R. Jiménez
ŽK: 89. Jiménez (Wolverhampton), rozhodovali: Nijhuis - Balder, Goossens (všetci Hol.), 29 789 divákov
Zostavy:
Wolverhampton: R. Patrício - Dendoncker, Coady, Kilman - Doherty, Neves, Moutinho, Vinagre (90.+ Jonny) - A. Traoré (90.+ Bennett), R. Jiménez, Neto (69. Cutrone)
Slovan: Greif - Medveděv, Abena, Božikov, De Marco - Bajrič (89. Ljubičič), de Kamps - Ratao (70. Suchockij), Rabiu (90.+ Daniel), Dražič - Šporar

 

 

Tabuľka K-skupiny:

1. Sporting Braga 4 3 1 0 8:4 10
2. Wolverhampton 4 3 0 1 4:2 9
3. Slovan Bratislava 4 1 1 2 7:7 4
4. Besiktas 4 0 0 4 4:10 0

Hlasy: (zdroj: RTVS)

Vernon De Marco (obranca ŠK Slovan Bratislava): "Je to pre nás sklamanie. Dnes bol súper lepší. Treba si uvedomiť, že to nie je slovenská liga, ale klub z Premier League. Bol to ťažký zápas a musíme si vážiť, že sme bojovali až do konca. Teraz sa musíme pozerať dopredu, matematicky stále máme šancu postúpiť a budeme bojovať."

Dominik Greif (brankár ŠK Slovan Bratislava): "Bolo to náročné stretnutie. Oni ukázali svoju kvalitu v plnej kráse. Od prvej minúty išli do nás, mali množstvo šancí a my sme neboli vôbec nebezpeční. Škoda, že sme to neudržali. Wolverhampton je výborný tím, ktorý nedávno zdolal Manchester City. Jeho hráči majú veľkú kvalitu, sú tam aj majstri Európy. Pri penalte mi Jurij Medveděv dal radu kam sa mám hodiť a vyšlo to. Teraz to však nemá žiadnu cenu, keďže sme prehrali a nemáme body."

Andraž Šporar (útočník ŠK Slovan Bratislava): "Bol to ťažký zápas. V prvom polčase sme mali aj my nejaké šance, ale nepodali sme najlepší výkon. Oni ukázali svoju kvalitu a treba im zagratulovať. V závere kopol hráč súpera Kenana (Bajriča, pozn.) do hlavy, chvíľu bol v bezvedomí, ale doktori povedali, že by mal byť v poriadku. Odviezli ho do nemocnice, zostane tu cez noc, ale je to bojovník a verím, že sa z toho dostane."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies