VC Francúzska sa tento rok nepôjde, tradičný Silverstone bez divákov

NETKY.SK • 27 Apríl 2020, 10:51 • 2 min
VC Francúzska sa tento rok nepôjde, tradičný Silverstone bez divákov

PARÍŹ - Veľká cena Francúzska sa pridáva na zoznam podujatí v kalendári F1, ktoré sa tento rok neodjazdia. Preteky v Le Castellet sa mali podľa pôvodného rozpisu uskutočniť 28. júna, po vypuknutí pandémie koronavírusu sa uvažovalo o ich konaní v náhradnom termíne, no organizátori v dnešných hodinách napokon rozhodli o ich zrušení.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ďalší zrušený závod

VC Francúzska sa pritom vrátila do kolotoča F1 len nedávno. Na novom okruhu v Le Castellet sa jazdí len od sezóny 2018. Predtým sa naposledy v krajine "galského kohúta" monoposty F1 predstavili na legendárnom Magny-Cours.

 

 

Nariadenie francúzskej vlády 

Usporiadatelia pristúpili k tomuto kroku po rozhodnutí francúzskej vlády o zákaze konania väčších športových podujatí v krajine minimálne do polovice júla. "Počítajúc do úvahy aj cestovné obmedzenia v dôsledku pandémie nebude možné tento rok zorganizovať Veľkú cenu," uviedol v oficiálnom stanovisku šéf pretekov Eric Boullier.

 

Začiatkom júla v Rakúsku

Preteky na okruhu Paula Ricarda sú už desiatou veľkou cenou, ktorú museli tento rok zrušiť či odložiť v súvislosti so šíriacim sa koronavírusom. Vedenie F1 dúfa, že bude môcť odštartovať sezónu 5. júla Veľkou cenou Rakúska.

 

 

Veľká rana pre Silverstone 

V dnešných hodinách predstavitelia okruhu v Silverstone potvrdili, že bude možné 19. júla uskutočniť Veľkú cenu Veľkej Británie, ale bez prítomnosti divákov. "Som mimoriadne sklamaný, že musím vyhlásiť, že tohtoročná Veľká cena sa nebude môcť konať pred zrakmi fanúšikov v Silverstone," vyjadril sa riaditeľ okruhu Stuart Pringle.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies