Progresívne Slovensko vyzýva ministra zdravotníctva, aby odstúpil. Dôvodom má byť jeho nekompetentnosť

NETKY.SK • 15 Február 2021, 16:23 • 2 min
Progresívne Slovensko vyzýva ministra zdravotníctva, aby odstúpil. Dôvodom má byť jeho nekompetentnosť

BRATISLAVA - Hnutie PS, ktoré vo voľbách len o desatiny percent neuspelo - vyzvalo Mareka Krajčiho, aby odstúpil.

slovakia

left justify in out

Progresívne Slovensko vyzýva ministra zdravotníctva Mareka Krajčiho na odstúpenie zo svojej funkcie. Hlavným dôvodom je zlyhanie pri ochrane životov, ale aj chaos so štatistikami v jeho rezorte a tiež snahy o ďalšie obmedzenie interrupcií. 

 

Súvisiaci článok: Budú interupcie u žien nad 40 rokov spoplatnené? Krajčí mal tajne zmeniť vyhlášku

 

"Je evidentne unavený a bezradný, čo si v tejto situácii nemôžeme dovoliť. Preto ho vyzývame na okamžité odstúpenie z funkcie. Premiér by mal prestať písať statusy na sociálne siete a urýchlene nájsť na funkciu ministra zdravotníctva niekoho, kto sa je schopný naplno sústrediť na výkon svojej funkcie", necháva sa počuť Irena Bihariová, ktorá pripomína, že Slovensko sa ocitlo na prvom mieste v počte úmrtí na milión obyvateľov na svete.

 

img

 

"Výmena ministra zdravotníctva je vo vyspelej Európe úplne prirodzená vec. Minister, ktorého krajina sa ocitne na vrchole rebríčku v počte obetí, by mal automaticky opustiť svoj post. Nielen preto, že zlyhal, ale aj preto, že vláda tým dáva priestor na akýsi nový začiatok a môže sa pokúsiť obnoviť toľko dôležitú dôveru občanov v opatrenia." tvrdí europoslanec Michal Šimečka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies