Vážne chorý muž sa vydal na dvojtýždňovú plavbu z Antarktídy do Austrálie

NETKY.SK • 23 Marec 2015, 09:37 • 2 min
Vážne chorý muž sa vydal na dvojtýždňovú plavbu z Antarktídy do Austrálie

CANBERRA - Vážne chorý muž sa vydal dnes z austrálskej výskumnej základne na Antarktíde na dvojtýždňovú plavbu ľadoborcom do nemocnice v Austrálii, kde má dostať potrebnú zdravotnú starostlivosť. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na austrálskych predstaviteľov.

slovakia

left justify in out

Austrálska antarktická expedícia vo vyhlásení uviedla, že chorého muža previezli v noci nadnes vrtuľníkom v chladnom a snežnom počasí z výskumnej stanice Davis na austrálsky ľadoborec Aurora Australis, ktorý pristavili k pobrežiu Zeme princeznej Alžbety.

 

Muž bol pred prevozom na ľadoborec vo "vážnom, ale stabilizovanom" zdravotnom stave. Podrobnosti o jeho ochorení neboli bezprostredne známe. Austrálske úrady dosiaľ nezverejnili ani osobné údaje muža, ktorý pracuje ako obchodník.

 

Podľa informácií austrálskej antarktickej expedície by mal ľadoborec s posádkou doraziť do hlavného mesta Tasmánie Hobartu na juhu Austrálie okolo 4. apríla.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies